Pýtate sa na Facebooku: Prečo sme sa V siedmom nebi viac venovali Saške než Miškovi?

Z niektorých názorov sa až človeku rozum zastaví...

V najnovšej epizóde obľúbeného Siedmeho neba sme spoznali aj mamičku Patríciu, ktorá sa sama stará o svoje dve deti. Pred časom sa jej totiž podarilo ujsť od tyranského partnera, ktorý jej neuveriteľne ubližoval po psychickej, fyzickej a aj sexuálnej stránke. Mladá žena si vytrpela veľmi veľa bolesti, no najviac ju trápi, že sa tomu všetkému prizerali aj jej deti. Aby trošku pookriali na duši, napísala do Siedmeho neba a vysnívala dcérke Saške splnenie jej veľkého baletného sna. Po odvysielaní príbehu sa však na sociálnych sieťach strhla obrovská vlna kritiky. Poniektorých diskutujúcich na tom celom príbehu trápilo najviac to, že sa v relácii venovali viac Saške ako Miškovi. Vyskytli sa tiež názory, že „čo je to za matku, že uprednostňuje jedno dieťa pred druhým“ a, že to nie je spravodlivé, lebo „Miško tam bol odstrčený“.

Áno, pravdou je, že v dokrútke a aj v štúdiu bola akoby hlavnou hviezdou Saška. No sen, ktorý Siedme nebo plnilo, patril Saške, preto je to pochopiteľné. Najväčším snom pre Miška by bolo vyliečenie alebo aspoň zlepšenie zdravotného stavu, no, žiaľ, takéto schopnosti nemá ani medicína, nieto televízna relácia. Je dôležité pripomenúť, že na zlepšenie Miškových podmienok pôjdu financie, ktoré Patrícia získa predajom vianočných ozdôb. Nehovoriac o tom, že jeho zdravotného stavu a vážnej diagnóze Paťka prispôsobuje celý ich život. Každý jeden deň sa musí v prvom rade venovať jemu, lebo to potrebuje, takže chcela, aby aspoň jeden deň patril iba Saške.

​Ďalším dôvodom je aj fakt, že sa Saška potrebuje dostať do akej-takej psychickej pohody, aby sa zvládala stretávať s otcom, ktorého sa bojí. Ak sa s ním totiž nezačne stretávať, hrozí, že skončí v ústave. „Dobrý večer, vám všetkým želám. Nebudem reagovať na blbé komentáre, iba poviem k tomu, že, áno, mám dve detičky najúžasnejšie na svete, ktoré veľmi ľúbim. Ak si otvoríte stránku Pomoc pre Miška, môžete si prečítať, čo chce otec detí spraviť Saške. Preto som po pojednávaní, po ktorom som dva dni plakala, kde sa mi vyhrážali, čo so Saškou spravia, ak sa nezačne normálne rozprávať s otcom a aj sa s ním stretávať. Hoci dobre vedia, že sa ho bojí. Písala som, aby jej v týchto veľmi ťažkých chvíľach pomohli, aby aspoň papala, lebo sa bojí aj do školy chodiť. Keďže jej otec nie raz povedal, že on to takto nenechá a začne to riešiť. Miško je naše všetko a všetko, čo robíme, prispôsobujeme jemu a v žiadnom prípade neľúbim viac Sašku ako Miška. Lebo oni dvaja sú všetko, čo mám. Sú moje všetko a budem za ich šťastie a pokoj bojovať. Ďakujem ešte raz Siedmemu nebu za neskutočnú pomoc pre Miška a za splnený sen Saške,“ napísala mama Patrícia k nenávistným hejtom. Viac empatie a schopnosti spájať si súvislosti by nám, Slovákom, nezaškodilo...

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora