Školáčka Vanesska bola úplne zdravá a potom prišla tvrdá rana: Zdrvujúca diagnóza!

Mladá dievčina je však veľká bojovníčka!

Vanesska si až do februára minulého roka žila svoj bezstarostný dievčenský život plný smiechu a radosti. Šťastnou ju robila najmä gymnastika a mala veľké plány. Potom sa však stalo niečo nečakané. V škole jej prišlo zle a lekári začali okamžite skúmať, čo je vo veci. Pre mladé dievča sa rozbehol kolotoč vyšetrení a na jeho konci si vypočula zdrvujúcu diagnózu. „Urobili jej krvné testy a prišlo sa na to, že jej obličky zlyhávajú. Má rýchlogradujúcu diagnózu. Začalo sa jej to vo februári a už v júli sme chodili na dialýzu,“ zaspomínala si jej mama Marta. Vanesskin život sa tak radikálne zmenil. Trikrát do týždňa musí chodiť na vyčerpávajúcu dialýzu. Zabudnúť musela aj na svoj najväčší koníček. „Nemôžem veľmi robiť všetko to, čo som mohla predtým. Robila som gymnastiku a tú nemôžem robiť vôbec. Chýba mi to,“ povedalo dievča V siedmom nebi.

Vanesska musí absolvovať dialýzu až trikrát do týždňa. Čas využíva na učenie sa. Zdroj: TV JOJ

​Nádejou pre ukončenie ich trápenia je transplantácia. V súvislosti s problémami, ktoré má, statočná Vanesska zmenila svoje plány do budúcnosti. Chcela by som byť doktorka, lebo chcem pomáhať deťom,“ vysvetlila. Silu bojovať jej okrem iného dodáva hudba, ktorá je pre ňu aj terapiou. Špeciálne pesničky od jej obľúbenej Lucky Bílej. Vanesska má teda dva sny – vyzdravieť a stretnúť sa s touto divou. Keďže so zdravím jej pomôcť nevieme, radosť do žíl sme jej vliali osudovým stretnutím s jej milovanou speváčkou. A garantujeme vám, že o silné emócie nebude núdza!

Nenechajte si ujsť tento strhujúci príbeh už v nedeľu V siedmom nebi o 20:35 na JOJke!

Podporte reláciu V siedmom nebi v diváckej ankete OTO 2019 a hlasujte za ňu v kategórii Program roka! Urobiť tak môžete na tomto linku!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora