Splnenie sna pre nádejného youtubera Bennyho: Nádej do života mu vlial jeho vzor Mako!

Benny z Veľkého Blhu pri Rimavskej Sobote je siedmak na základnej škole, no pod vplyvom okolností prežíva veci, ktoré by nemali patriť do detského sveta.

Usmievavý chlapček Benny sa narodil s ojedinelým postihnutím končatín. To mu prakticky znemožňuje samostatné vykonávanie všetkých bežných úkonov akými sú hygiena, príprava jedla a podobne. Dôvodom sú krátke ručičky. Jeho chôdza je tiež problematická, no aj za tú je vďačný. Na nohy sa totiž postavil až v šiestich rokoch, keď absolvoval náročnú operáciu v Prahe. „Na nožičky ma operovali v Prahe a vďaka tomu chodím,“ vysvetlil. Školák je však po psychickej stránke taký istý, ako deti v jeho veku. Je veselý, energický, hravý. Napriek tomu si však jeho fyzický stav vyžaduje asistenciu, ktorú vykonávala jeho milovaná mama. Avšak, pred pár rokmi túto rodinu postihlo veľké nešťastie. Bennyho mame diagnostikovali onkologické ochorenie. To sa zhoršilo natoľko, že kedysi vitálna žena sa stala ležiacim pacientom trpiacim šialenými bolesťami a bojujúcim o každý nový deň. „Spočiatku mala rakovinu krčka maternice. Až to skončilo tak, že sa to rozšírilo ako metastázy do kostí a iných častí tela. To sú otrasné bolesti a s tou bolesťou nevieme nič robiť. Dostala sa na strašne vysoké dávky sedatív,“ povedal jej manžel a Bennyho otec Anton. Práve on prevzal starostlivosť o celú rodinu do svojich rúk.

Benny znášal mamin vážny zdravotný stav naozaj veľmi ťažko. Akýmsi únikom zo smútku bolo pre neho hranie hier na počítači a tvorba youtubových videí. Vtedy aspoň na chvíľu prišiel na iné myšlienky. Preto niet divu, že jeho veľkým snom je stať sa Youtuberom. Nuž, a jeho veľkým vzorom je Mako, ktorý bol pred rokom tiež súčasťou Siedmeho neba. Mojím vzorom je Mako. Aj on je postihnutý a snaží sa to robiť. On mi dal silu aj energiu, aby som aj ja začal robiť svoj YouTube,“ zhodnotil chlapec. Mako mu dal cenné rady, ktoré pri svojej budúcej kariére Youtubera určite zužitkuje a na iné myšlienky ho priviedlo dojímavé stretnutie s futbalistom Stanom Lobotkom a jeho partnerkou Danielou Nízlovou.

Nenechajte si ujsť tento strhujúci príbeh už dnes o 20:35 V siedmom nebi na JOJke!

Tagy: Mako