Dávid sa pri desivej nehode druhý raz narodil: Zrazil ho vlak a akoby zázrakom prežil!

Dávid oslávil koncom júna svoje okrúhle 20. narodeniny. Pravdou však je, že tento rok to už boli jeho druhé narodeniny. Mladému mužovi sa totiž akoby zázrakom podarilo prežiť obrovskú tragédiu, ktorú dodnes nedokáže pochopiť.

Písal sa 7. marec, keď sa Dávid po práci vybral s kamarátmi na pivo. Čo sa dialo potom, nedokáže dodnes pochopiť. Mladého muža totiž zrazil vlak. V tej chvíli pri ňom zrejme stáli všetci anjeli strážni, pretože desivú nehodu prežil.Buď mi niekto niečo hodil do pitia, alebo mi preplo. Zobral som sa, čo si nepamätám. Zastavil sa pri jednom chlapcovi, nechal som mu telefón, šiltovku, kľúče. Že ak pôjde so mnou, ho skopem. Po koľajniciach som asi zašiel až tam. Prebral som sa až pod vlakom, keď som zistil, že nemám nohy,“ zaspomínal si udalosť, ktorá sa stali medzi Podbrezovou, v ktorej býva, a Dubovou. Miesto nehody je vzdialené od Podbrezovej 5 až 7 kilometrov, preto nepripúšťa, že by sa to stalo kvôli opitosti. V tme a v podnapitom stave by totiž tak ďaleko nezašiel.

V7N David Zdroj: TV JOJ

​Dávid je veľký bojovník a nezlomilo ho ani to, že prišiel o nohy. Práve naopak. Snaží sa zaradiť do aktívneho života a neprepadá zúfalstvu. „Viac mi to dalo, ako zobralo. Zobralo mi to nohy, ale však čo? Dali mi protézy a behám. Ale dalo mi to ľudí, ktorých môžem v kľude nazvať svojou rodinou. Pričom dovtedy som v podstate rodinu nemal,“ vzdychol si. Na ružiach ustlané to totiž nemá ani doma. Spolu s matkou a starými rodičmi sa tlačia v malom 1,5-izbovom byte. Najviac ho trápi to, že jeho mama sa podľa jeho slov veľmi rada pozerá na dno pohárika. „Minule prišla domov zase opitá. Tak tu vystrájala. Skoro som sa tu zrútil. To bolo, keď ma prepustili z nemocnice. Nevedeli ma dve hodiny ukľudniť od plaču. Triasol som sa. Nerobilo mi to na psychiku dobre,“ skonštatoval Dávid, ktorý chce začať nový život. Svoju nádej vidí v paralympijskom športe, ktorý je jeho novým cieľom a možnosťou sebarealizácie. Nuž a nielen v tom mu Siedme nebo veľmi pomôže.

Nenechajte si ujsť tento strhujúci príbeh už v nedeľu V siedmom nebi o 20:35 na JOJke!