Kristíne v tehotenstve našli zhubný nádor: Zákernú chorobu porazila len vďaka láske!

Hovorí sa, že skutočná láska dokáže prekonať naozaj všetko. Kristína a Patrik sú toho živým príkladom. Nevzdali sa ani v momente, keď sa im prakticky zrútil celý svet.

Príbeh lásky Kristíny a Patrika je ako vystrihnutý z červenej knižnice. Spoznali sa na pracovnom pohovore a po čase si tak padli do oka, až sa okrem kolegov stali aj životnými partnermi. Netrvalo dlho a čakali spolu bábätko. Ich radosť bola neopísateľná. Tá sa však po pár týždňoch zmenila na obrovský strach. Mladej žene totiž diagnostikovali zákernú chorobu. Všetko sa začalo pomerne nevinne. „Bolo mi zle, nechutilo mi jesť. Omdlievala som a strašne ma bolievala hlava. To boli strašné tlaky. Ja som to pripisovala tomu tehotenstvu. Lenže deň po Vianociach som už nevydržala s tými bolesťami. Šli sme na pohotovosť. Všetko vyzeralo v poriadku, ale na druhý deň, ako som tam ležala, som dostala záchvat. V treťom mesiaci tehotenstva mi diagnostikovali zhubný nádor na predĺženej mieche, ako je krčná chrbtica,“ zaspomínala si Kristína na kruté slová lekárov. „Keď mi to oznámili, prvé bolo, že dieťa pôjde preč. Nechcela som sa s tým vyrovnať. Bojovala som zaňho do poslednej chvíle, kým sa nenarodil,“ vysvetlila s úsmevom. Operáciu sa napokon podarilo vybaviť aj napriek druhému stavu. Tmavovláska bola v šiestom mesiaci, keď podstúpila operáciu. Tá sa podarila a mladá rodinka mala opäť dôvod na úsmev.

​Ako Kristína tvrdí, všetko to zvládla a prežila len vďaka Patrikovi, ktorého z celého srdca ľúbi. „Stál pri mne. Ja si neviem predstaviť, čo by bolo, keby ho nemám. Keby tam pri mne nebol každý deň. Keby mi tú ruku nedržal,“ vyznala sa. Onkologické ochorenia sú však o to zákernejšie, že je pri nich vysoké riziko recidívy. Najväčšie obavy tejto rodiny sa, žiaľ, naplnili. „Mysleli sme si, že už po tej operácii bude všetko v poriadku. Ale bolo tam riziko, že by sa to mohlo znovu vrátiť. Teraz sa mi to zhoršilo tak, že znova som šla na magnetickú rezonanciu, na vyšetrenie a zistili mi, že na tom mieste, kde mi rástol ten nádor, tak sa mi tam objavili cysty. Keby sa mi to nevyoperovalo, tak znova je tam možnosť, že by mi ten nádor znova narástol,“ vysvetlila Kristína V siedmom nebi. V čase nakrúcania mala teda pred sebou ďalší zložitý zákrok. Čas pred ním túžila využiť na vyjadrenie svojej vďaky milovanému Patrikovi. Hoci mu svoje ďakujem povedala už tisíckrát, chcela slová nahradiť skutkom. Jeho najväčším snom bolo navštíviť Barcelonu a na vlastné oči vidieť zápas FC Barcelony s famóznym Messim. Nuž, a Siedme nebo je práve o tom – o plnení zdanlivo nesplniteľných snov.

Sledujte obľúbenú reláciu V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!