Otec ho okrem bitky ničil aj drsnými slovami: Si tu navyše, nemal si sa ani narodiť!

Devätnásťročný Dávid pre dvomi rokmi kladivom a nožom zavraždil svojho otca. Brutálnemu skutku predchádzalo dlhoročné surové týranie – fyzické, ale aj psychické. Tyran tým pripravil vlastného syna o detstvo a svojej manželke úplne zničil život.

Krik, hádky, bitky a oplzlé nadávky zažívali Dávid Bako a jeho matka Frederika na dennom poriadku. Podľa ich slov nebol otcom a manželom, ale tyranom, ktorý im zničil životy. „Najťažšie na tom celom bolo, či ďalší deň vôbec bude. Hlavne už ku koncu. To boli extrémy. A ten strach… Ten strach bol už tak veľký, že ani neviem, či sme vnímali reálne svet,“ začala svoje rozprávanie pre joj.sk Frederika. Muž ju totiž začal týrať a mlátiť krátko po tom, čo sa dali dokopy. Prvú facku od neho dostala, keď mal Dávid len mesiac. „Často padli otázky, čo som zase spravila. Pravda je ale taká, že ono to nezačalo v našom vzťahu. On aj predchádzajúci vzťah ukončil tak, že tiež tam bolo fyzické a psychické týranie. Z toho, čo viem, to neukončil on, ale rodičia toho dievčaťa. Je to ťažké, lebo si poviete, že človeku treba dať druhú šancu. Tak, bohužiaľ, ja som na tú druhú šancu doplatila,“ skonštatovala.

Agresívny muž však neničil len ju, ale aj svojho syna. Odmalička mu ubližoval ako po fyzickej, tak po psychickej stránke. „Jednoznačne som sa najviac bál o mamu. Ja už som mal tak strašne znehodnotený ten život tými vetami typu: Nikdy z teba nič nebude, Si tu navyše, nemal si sa narodiť! To sú veci, ktoré na tak mladého človeka od toho útleho detstva tak doľahnú, že on potom fakt uverí tým veciam. Čiže, jednoznačne o ňu som sa bál, lebo mi pripadalo, že jej život je cennejší ako môj,“ šokuje mladý muž. Písal sa 6. september 2017, keď to vtedy len sedemnásťročný tínedžer nevydržal a vo veľkom afekte otca zabil údermi kladivom a dobodaním nožom. Okamžite po skutku sa šiel udať na políciu a svoju vinu hneď priznal. Bol odsúdený na štyri roky, no Krajský súd mu trest zmiernil na dva roky. Do výkonu trestu však stále nenastúpil, pretože sa o jeho prípad začala zaujímať prezidentská kancelária. Od Dávidovho právnika si pýtali podklady týkajúce sa jeho prípadu, pretože dostali od ľudí veľa žiadostí na udelenie milosti. Kým rozhodnú o jeho osude, jeho nástup na výkon trestu je pozastavený.