Vila Rozborila totálne dojali slová malého Marka: Stretnutie s tebou je môj splnený sen!

Azda najkrajším pocitom je, ak dokážeme už len svojou prítomnosťou splniť niekoho sen. Na vlastnej koži to zažil aj moderátor Vilo Rozboril na nakrúcaní s usmievavým Markom. Chlapček z celého srdca túžil stretnúť sa s ním.

Marko má 9 rokov a narodil sa s Aspergerovým syndrómom a s autizmom. Že bude iný ako ostatné deti, si jeho mama začala všímať už v čase, keď bol ešte veľmi malý. „Už okolo roka som vedela, že niečo nie je v poriadku, čo sa týka správania. On sa nehrával s normálnymi hračkami. Stále si bral káble, ovládače, smetný kôš. Normálne hračky ho nezaujímali,“ vysvetlila. Jej podozrenie sa po čase potvrdilo. Okrem toho mu diagnostikovali aj veľmi vzácny Aarskog Scott syndróm, ktorý má ako jediné dieťa na Slovensku. Spomínaný syndróm mu zasiahol tvár, takže v budúcnosti ho zrejme čakajú plastické operácie. Problémom však je, že lekári sa v jeho prípade nechcú do niečoho púšťať. Sú totiž opatrní, keďže sa s podobnou diagnózou ešte nestretli. Napriek všetkým patáliám, ktoré sú s Markovou chorobou spojené, chlapec je integrovaný a chodí do klasickej školy.

V7N Vilo a Marko Zdroj: TV JOJ

Má dve obrovské vášne. Jednou je naša relácia V siedmom nebi, ktorú odjakživa pravidelne sleduje a skladanie lega. Niet preto divu, že keď moderátor Vilo Rozboril navštívil túto rodinu, Marko bol šťastím celý bez seba. „Som strašne rád, že si tu. Celý život po tom túžim,“ povedal moderátorovi spontánne. Vila jeho úprimné slová plné obdivu tak dojali, až sa mu natisli slzy do očí. Keďže sen stretnúť sa s jeho obľúbeným moderátorom sa mu už splnil, bolo na rade splnenie druhej najväčšej túžby sympatického chlapca. Keďže z celého srdca miluje lego, je jasné, že túžil navštíviť Legoland a bývať v Lego hoteli. Nuž, a poslaním Siedmeho neba je pomáhať, ale aj plniť sny.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!