Začali sme nakrúcať nové časti Siedmeho neba: Vilo Rozboril prišiel aj do DSS v Pezinku!

Koronavírus ešte na Slovensku nepovedal svoje posledné slovo a na to bude reflektovať aj Siedme nebo. Po pandemickej kríze totiž prichádza kríza ekonomická a tvorcovia to cítia aj na príbehoch, na ktoré im od ľudí prichádzajú tipy.

Siedma séria obľúbenej relácie V siedmom nebi sa končila už poznačená šíriacim sa koronavírusom. Nakrúcanie sa realizovalo bez prítomnosti divákov v štúdiu, s menším počtom štábu a s prísnymi hygienickými opatreniami. Na prázdne hľadisko a žiadny potlesk tvorcovia asi nikdy nezabudnú. Nakrúcanie bez divákov bolo na figu, poviem to otvorene. Veď, štúdiová časť relácie je práve o tom, že ľuďom, ktorí prežili niečo ťažké, sa vzdá verejná úcta. Sú pekne oblečení, vstúpia do nejakého slávnostného priestoru, sú odmenení potleskom, jednoducho je to pre nich akýsi event. A ten je bez divákov oslabený, čo si budeme hovoriť. Chcem veriť, že táto situácia sa nebude opakovať,“ povedal moderátor Vilo Rozboril.

Podľa jeho slov na Slovensko po pandemickej kríze prišla kríza ekonomická a je to cítiť na príbehoch, na ktoré im chodia od ľudí tipy. Chudoba vzrastá a bieda sa k nám vracia. „V posledných rokoch prípadov absolútnej chudoby rodiny naozaj reálne ubúdalo. Bolo cítiť, že na Slovensku sa začína žiť trošičku lepšie. A táto situácia nás pravdepodobne opäť vráti späť. My sme týmto rodinám v stave pomôcť. A využijem i tento priestor, ak, milí čitatelia, poznáte prípady rodín, ktorým koronakríza skomplikovala sociálnu situáciu, napíšte nám o nich na www.vilo.joj.sk. Radi týmto rodinám pomôžeme,“ nabáda moderátor. V siedmom nebi sa v rámci nových epizód bude venovať, napríklad, aj medializovanému DSS v Pezinku. Príbehy novej sezóny sa koronavírusu samozrejme týkajú, takže viem, čo hovorím. V pondelok Vilo s raperom Kalim točili v DSS v Pezinku, odkiaľ sa sestrička starajúca sa o našich seniorov nedostala von z budovy dva mesiace,“ prezradil režisér Peter Núňez.

V7N nakrucanie korona Zdroj: V siedmom nebi

Aktuálnej situácii sa musel prispôsobiť aj mechanizmus nakrúcania nových častí. Všetci členovia štábu a účinkujúci úzkostlivo dodržiavajú hygienické opatrenia, nosia rúška či podstupujú pravidelné meranie teploty. Okrem toho sa celý štáb podrobil aj testovaniu na koronavírus. My ako štáb sme niekoľkokrát absolvovali „rýchlotesty“ a tiež jedenkrát i to „veľké“ testovanie, aby sme mali istotu, že nikoho nenakazíme. Okrem toho sme na výroby cestovali vo väčšom počte áut, aby nás v jednom aute nebolo veľa. No a o rúškach ani nehovorme. Mám pocit, že sa nám bude o nich aj snívať,“ povedal s úsmevom Rozboril.