Týraná mama Katka otvorene o dcére alkoholičke: Z jej slov plných bolesti puká srdce!

Alkohol je pliaga, ktorá zničila množstvo životov. Svoje o tom vie aj mama Katka, ktorú svojou závislosťou týrala jej vlastná dcéra Timea. Vďaka Siedmemu nebu absolvovala protialkoholické liečenie na Prednej hore, no ich boj za pokojný život sa zďaleka neskončil. Práve naopak!

Timea bola krásna mladá žena, ktorá mala celý život pred sebou. Už ako tínedžerka však začala nekontrolovateľne piť a alkoholickými excesmi ho nezničila len sebe, ale aj svojim najbližším. Najviac ublížila svojej mame Katke, ktorá pre dcéru vyronila potoky sĺz. Keďže materinská láska je bezpodmienečná, závislej dcére vždy odpustila a prichýlila ju domov. Napokon sa však vždy opäť sklamala. Katka je nešťastná a rany na srdci a duši ju veľmi bolia. Preto v tejto chvíli sama nevie, aká bude budúcnosť. Timea vďaka Siedmemu nebu úspešne absolvovala protialkoholické liečenie na Prednej hore, no tam sa to len začína. Ďalej je to už len na mladej žene. Katka má obavy, že jej dcéra sa k alkoholu znovu vráti a dopadne ako jej otec.Neviem, ako to všetko ďalej bude, poviem úprimne. Môj manžel veľakrát vravel, že už nebude piť. Nakoniec som sa s ním rozviedla a mala som pokoj. Skončil na ulici ako bezdomovec a zomrel. Obávam sa, aby sa toto nestalo aj s Timeou. Prijímam ju domov na Vianoce, ale keď uvidím, že nebude zlepšenie, neviem, čo bude,“ povedala pre joj.sk.

V7N - Timea a Katka Zdroj: TV JOJ

​Hoci je jej bolesť obrovská, dcére by dokázala odpustiť. Avšak pod podmienkou, že sa už alkoholu nikdy nedotkne. Odpustím jej, ale teraz je to pre mňa ťažké povedať, že som jej odpustila. Nie, ešte nie, lebo mám jazvy v srdci. Veľmi by som chcela, aby to dopadlo dobre. Aby si Timea uvedomila, čo spravila. Ale je to teraz 50:50. Nech ma ľudia súdia. Každý ma v Kežmarku pozná, poznajú ju. Zlyhala Timea,“ zhodnotila Katka, ktorá si želá len jediné – pokoj pre seba a svojho syna Kevina. Práve on si podľa jej slov kvôli sestre vytrpel veľa zla. V škole ho dokonca šikanovali. „Po nociach sme nespali a ja ako matka musím hlavne pozerať na Kevina. Kevin prežíval ťažké chvíle. Bol ponižovaný v škole, deti sa mu posmievali, že sestru má alkoholičku. Chodil zo školy domov veľmi uplakaný,“ zaspomínala si. Či bude mať tento príbeh šťastný koniec, alebo skončí ďalším sklamaním, je teraz ťažké odhadnúť. No isté je, že Katka si už vytrpela naozaj dosť a všetci by jej priali, aby bola ich budúcnosť už len ružová. „Ja patrím medzi týrané matky. Všetkým matkám odkazujem, aby sa nedali vlastnými deťmi týrať. My sme tie deti vychovali a deti by si mali vážiť rodičov. Alkohol je pliaga. Neprajem nikomu, aby zažil to, čo prežívam dva a pol roka. Dva a pol roka utrpenia,“ dodala.

Katke želáme, aby všetko dopadlo podľa jej predstáv, a aby Timea v sebe našla silu raz a navždy zabojovať so svojimi démonmi!