Dvadsiatnik Vlado zostal po desivom úraze v kritickom stave: V nemocnici sa stal zázrak!

Sympatický a energický dvadsiatnik z Popradu sa v lete vybral pracovať do Belgicka, aby tam zarobil peniaze pre svoju rodinu. Stalo sa však niečo, čo by nikomu nenapadlo ani v tom najhoršom sne. Vlado mal desivý úraz, po ktorom ostal v naozaj kritickom stave.

V Poprade žije so svojimi synmi Naďa, ktorá je síce rodená Ukrajinka, no Slovensko je jej bydliskom už 20 rokov. Po rozvode ostala so synmi sama, takže ich finančná situácia nebola najružovejšia. Žili síce skromnejšie, no viac-menej spokojne. Do chvíle, kým Naďa neabsolvovala operáciu krčnej chrbtice. Po nej si začala vybavovať invalidný dôchodok a tak peňazí nebolo nazvyš. Jej syn Vlado, statný a pracovitý dvadsiatnik, sa rozhodol, že svojej rodine finančne pomôže odišiel pracovať do Belgicka na stavbu. Hoci mu to mama príliš neschvaľovala, napokon súhlasila.

​Po nejakom čase sa však stala vec, ktorá je nočnou morou azda každého rodiča. „Okolo piatej mi len zazvonil telefón, volal mi bývalý manžel, že: Poviem ti na rovinu, čo sa stalo. Vlado spadol zo strechy a zobrala ho sanitka. Šli do nemocnice. To bol strašný šok,“ zaspomínala si s bolesťou v hlase. Jej bývalý manžel totiž pracoval v Belgicku rovnako, ako Vlado, akurát na inej stavbe. Keď sa dozvedel, čo sa stalo, okamžite ju upovedomil. Mladík spadol zo strechy z približne 10 metrovej výšky a utrpel mnoho vážnych devastačných poranení. „Bezmocná som bola. Len som sa modlila k pánu Bohu, aby mi ho nezobral. Dodnes sa modlím,“ povedala nešťastná matka.

​Po náročnej a dlhej operácii sa tamojším lekárom podarilo zachrániť chlapcovi život. No prognózy neboli najlepšie.Najhoršie bolo, keď mi povedali, že nikdy nebude chodiť, lebo má polámanú krčnú chrbticu a poškodenú miechu. To je pre mamu hrozná správa. Keďže mal Vlado zaplatené zdravotné poistenie, všetky zákroky boli hradené. No už samotný pobyt v nemocnici do toho nespadal a tak musela Naďa za každý deň jeho hospitalizácie zaplatiť 100 eur. Čo činí za mesiac šialených 3 tisíc eur. Nemohli ho ani previesť na Slovensko, pretože to jeho zdravotný stav nedovoľoval. Nadi tak neostávalo nič iné, len uvažovať, kde peniaze zoženie… Vtedy do ich životov vstúpilo Siedme nebo a významným spôsobom sa pričinilo o to, aby ich ťažký život bol aspoň o čosi znesiteľnejší.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!