Rodičia ich vyhodili, milovaní starkí im zomreli: Tínedžerky žijú z 1,60 eur na deň!

Sestry Jasmína a Melissa sú ešte len na prahu dospelosti, ale už sa musia boriť s problémami, ktoré majú často problém zvládnuť aj oveľa starší ľudia. Okrem obrovského smútku zo straty milovaných starých rodičov ich trápi aj kritická finančná situácia.

Jasmína a Melissa ostali na tomto svete úplne samé. Biologickí rodičia sa ich zriekli, keď boli ešte malé. Milovaní starí rodičia, ktorí ich zachránili pred životom v detskom domove, ich navždy opustili. Boli to naši záchrancovia. Urobili toho pre nás veľmi veľa...aj čo nemuseli. Dajme si ruku na srdce, dedo bol náš nevlastný dedo. Bol to najmilší človek, aký existuje. Správal sa k nám ako otec,“ zhodnotili dievčatá. Kým žili s rodičmi, ich život nebol jednoduchý. Nezvládali sa o ne starať a slovné spojenie bezstarostné detstvo im veľa nehovorilo. „Chodili sme z ubytovne na ubytovňu. Aj na tých ubytovniach sme im boli viac-menej ukradnutí, tak nás proste vyhodili. Potom sa to nejako dostalo k sociálke a už sa to začalo riešiť. Šli sme do detského domova a ani tam za nami nechodili,“ vzdychli si tínedžerky.

​Všetko sa radikálne zmenilo, keď sa o všetkom dozvedeli ich starí rodičia. V tom čase pracovali v Anglicku a kvôli vnučkám sa vrátili naspäť na Slovensko, aby ich dostali z detského domova. „Dali nám lásku, domov a pocit bezpečia,“ zhodli sa dievčatá. Dlhé roky žili šťastne a spokojne, no všetko sa zmenilo cez pandémiu. V roku 2021 ich babka zomrela na covid, tento rok ich navždy opustil aj dedko. Jasmína a Melissa, dievčatá na prahu dospelosti, tak ostali na všetko samé. Okrem veľkého žiaľu za stratou milovaných starkých ich trápia aj starosti týkajúce sa budúcnosti. Ich príjem od štátu sú len prídavky vo výške 50 eur, čo vychádza v priemere 1,60 eur na deň. S finančnou pomocou od rodičov príliš rátať nemôžu.Otec sa ozval sestre. Tým, že by mali na nás platiť, ale mama sa do toho neťahá. Otec poslal asi dvakrát po 100 eur,“ povedala Melissa.

V7N - Melissa a Jasmina Zdroj: TV JOJ

​Mladé dievčatá musia viesť domácnosť, platiť všetky výdavky a po dedičskom vysporiadaní budú musieť platiť aj hypotéku po starých rodičoch. Ako to všetko zafinancujú, si nevedeli predstaviť. Práve preto im prišlo na pomoc Siedme nebo. „Našou úlohou a snahou je povzbudiť tých, ktorí sú smutní a slabí. A to sa myslím v prípade Jasmíny a Melissy podarí. Ale hlavne je tam obdivuhodné to, že tie dievčatá, aj keď sú to krehké kurence tínedžerské, tak majú v sebe zvláštnu silu a dôstojnosť, ktorú dostali do vienka práve vďaka tým starým rodičom,“ povedal Vilo Rozboril.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!