Sofinka pre svoju diagnózu zažila peklo šikany: Príbeh o návrate strateného sebavedomia!

Dvanásťročná Sofia je na prvý pohľad dievča ako všetky ostatné. Dôsledky svojej diagnózy sa totiž naučila skrývať. Vrodenú deformitu tváre maskuje prehodenými vlasmi. Pre syndróm, s ktorým sa narodila, si už „užila“ veľmi veľa bolesti.

V Turanoch žije s mamou Ankou 12- ročná tínedžerka Sofia. Narodila sa s Treacher collins syndrómom, ktorý u nej spôsobil deformitu tváre. Okrem toho sa narodila bez uška a má aj problémy s vnútornými orgánmi. Keď bola malá, deti sa z nej často posmievali. Pichľavé slová ale nie sú výnimkou ani teraz. „Mám pocit, že sa so mnou nechcú kamarátiť kvôli tomu, ako vyzerám. Niekedy sa kvôli tomu veľmi trápim,“ povie Sofinka V siedmom nebi. Čím je dievčina staršia, tým častejšie sa zaoberá svojím vzhľadom, pre ktorý trpí. Jej slová bolia aj jej mamu. Pýta sa ma: Mami, kedy budem vyzerať krajšie? Kedy budem taká, ako sú baby? Som škaredá...furt takéto veci. Je mi z toho ťažko,“ prizná štyridsiatnička Anka.

​​Na svoje problémy dokáže Sofinka zabudnúť pri sledovaní seriálu Nemocnica, ktorý naozaj miluje. Jej najväčším snom bolo stretnúť sa so svojimi idolmi spomedzi hercov a pred kamerami si aj zahrať malú úlohu. Nuž, a Siedme nebo dokáže aj zázraky. „Sofinka má problémy s istou tvárovou deformáciou, ktorá súvisí s jej diagnózou a stretáva sa v prostredí rovesníkov s výsmechom. Niekto jej vysníval účinkovanie v seriáli Nemocnica. Sprievodkyňou pre Sofinku bola Nela Pocisková a veľmi oceňujem, že kolegovia scenáristi z Nemocnice napísali pre Sofinku postavičku tak, že v istom zmysle kopíruje jej osobný problém, a že akoby hrala samú seba,“ povedal o príbehu Vilo Rozboril.

V7N - Sofinka v Nemocnici Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!