Ako z filmu! Zoli kvôli Hedvige odišiel z kláštora, idylu im pokazila zákerná diagnóza!

Keď sa pred rokmi zoznámili, Zoltán bol mních. Medzi ním a Hedvigou okamžite preskočila iskra a tá sa premenila na plameň veľkej lásky. Tak veľkej, že kvôli nej odišiel z kláštora a založil si rodinu. Keď sa ich manželstvo naplnilo v dvoch krásnych deťoch, prišla do ich životov obrovská rana. Zolimu diagnostikovali leukémiu.

V Martine žijú Zoli s Hedvigou s ich dvomi deťmi. Uplynulý rok bol pre nich nesmierne ťažký. Zolimu totiž diagnostikovali leukémiu. Celé to prišlo ako blesk z jasného neba. Začalo mu to v decembri. Boleli ho kríže, tak k nám prišla záchranka. Po dvoch hodinách ho poslali domov. Ale stav sa mu stále zhoršoval. Keď už prišla druhýkrát a tretíkrát, on sa už vôbec nedokázal postaviť. Potom to už malo rýchly spád,“ zaspomínala si Hedviga na najťažšie chvíle. Každé onkologické ochorenie je nesmierne zákerné, nepredvídateľné a tak nikto z nich nevedel, ako to dopadne. Po tom, čo Zolimu našli leukémiu, ho na 43 dní hospitalizovali do nemocnice. Dostával chemoterapiu a bál sa, či sa ešte vráti domov. Rodinu mohol vidieť len cez sklo. Žiadne objatia, bozky či pohladenie. Podľa jeho slov to bolo to najťažšie, čo kedy zažil. Ťažšie ako bolesť či strach o život.

V7N - Zoli Zdroj: TV JOJ

​Ľahké to nemala ani jeho milovaná žena. Okrem strachu o muža sa bála aj o ich budúcnosť. Ostala doma sama s dvomi malými deťmi a výpadok Zoliho príjmu pociťovali dosť drasticky.Tým, že Zoli zostal na péenke, sme to pocítili aj finančne. Šli sme o 600 eur dole. Ja som nemala ani na mlieko, ani na plienky. Ja som nevedela, čo budem robiť. Zoli šiel do nemocnice a my sme mali 400 eur na účte,“ vysvetlila Hedviga. Obaja však videli nádej v ich veľkej láske. „Zolo bol pred desiatimi rokmi v kláštore. On bol v podstate mních. Celé sa to nejak zmenilo. Do života mu vstúpila Hedviga. Zrazu preskočila iskra, láska a on opustil tento priestor. Stále veriaci v Boha, ale povedal, že chce žiť s ňou. Narodili sa im dve deti a Zolo dostal leukémiu. Bol to veľký boj,“ povedal o príbehu moderátor Vilo Rozboril. Siedme nebo vstúpilo tejto rodine do života vo chvíli, keď mal Zoli pred sebou poslednú várku chemoterapie. Všetci si najviac priali, aby bol už po nej naozaj zdravý. Hoci zdravie ovplyvniť nevieme, uzdravovať môže aj pozdvihnutie mysle. A presne to sa v relácii udeje!

V7N - Zoltan a Hedviga Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!