Dychberúca premena Adrianinho skromného bytu: Ich úprimná reakcia vháňa slzy do očí!

V nedeľňajšej časti Siedmeho neba sme spoznali Adrianu, ktorá síce poctivo pracuje, no zo svojho príjmu s rodinou ledva vyžijú. Podobne ako mnoho ľudí na Slovensku sú v kritickej finančnej situácii a tak nežili práve v najdôstojnejších podmienkach. Rekonštrukciu bývania si absolútne nemohli dovoliť. S tou im pomohlo Siedme nebo a ďalší dobrí ľudia!

Pohľad na byt, v ktorom žila Adriana so svojou rodinou, doslova trhá srdce. Staré okná, popod ktoré prefukuje, zatečené steny a kúrenie pomocou kachlí. Nábytok, ktorý mali, už tiež mal najlepšie roky za sebou. Je preto jasné, akú pomoc potrebovali.To je pre mňa príklad toho, čomu sa hovorí zdravá chudoba. To je žena, ktorá sa nevie dostať z pasce. Ona nemá šancu zarobiť si, napríklad, na okná. Majú tak staré okná, že cez ne prefukuje a v tej izbe je reálne o 7 stupňov chladnejšie, než by mohlo byť. Oni tam majú 13-14 stupňov. Ale na to, aby ona si zarobila na okná, to je iks tisíc, to proste nie. Je to príbeh, ktorý ma dostal tým, ako sa kopila pomoc. Nám niekto napísal o tých oknách. Že či by sme nemohli pomôcť s oknami. A v tej chvíli sa začali diať vo Hviezdoslavove neskutočné veci. Taká tá silná, dobrá, súdržná, komunitná pomoc. Ktorú my sme dopredu vôbec nedohovárali,“ zhodnotil Vilo.

V7N - Adriana Zdroj: TV JOJ

​Dojímavá akcia pomoci, do ktorej sa zapojili Adrianine kolegyne, starosta dediny i jej obyvatelia, je dôkazom toho, že sila spoločnosti je v súdržnosti. A výsledok bol naozaj fascinujúci! Adrianin byt sa podarilo za 5 dní kompletne prerobiť až tak, že ho samotné majiteľky na prvý pohľad nespoznali. Tomu sa povie skvelo odvedená práca a splnený sen!