Cynickosť poisťovne voči pani Ester: Neschválili jej drahú protézu, vraj ju už nepotrebuje!

Čiperná dôchodkyňa žije sama v rodinnom dome so záhradou a hoci má hendikep, vždy dokázala byť samostatná. Po tom, čo za zvláštnych okolností prišla o nohu, dostala od poisťovne špeciálnu protézu s mikroprocesorom, vďaka ktorej všetko zvládala. Tá sa však pokazila a poisťovňa jej novú odmietla dať. Vraj ju už nepotrebuje a stačí jej aj lacnejšia...

V dedinke Okoč v okrese Dunajská Streda žije 81- ročná energická dôchodkyňa Ester. Ešte donedávna sa viac-menej bez problémov zvládala starať sama o rodinný dom, o záhradu i o zvieratá, ktoré v nej chová. A to napriek tomu, že pred 21 rokmi prišla o nohu. Po tom, čo jej ťahali vodu z kolena vznikli komplikácie, v dôsledku ktorých jej museli amputovať nohu nad kolenom. Od poisťovne však dostala špeciálnu protézu, v ktorej bol kĺb poháňaný mikroprocesorom. Hoci mala protézu, dokázala, napríklad, aj vyliezť na rebrík. Táto protéza jej už však doslúžila, pretože sa pokazila. Keď si dala do poisťovne žiadosť o novú, prišla naozaj cynická odpoveď. Špeciálnu protézu vraj už nepotrebuje a stačí jej aj lacnejšia.

V7N - pani Ester Zdroj: TV JOJ

​O pani Ester a jej životnej situácii urobila reportáž do nášho spravodajstva reportérka Drahu Dobrovicsová. A vďaka tomu sa začali diať veci! „Odvysielala reportáž o tete Ester a ja som ju videl a hovorím si, že to má ťažké. 81- ročná babička. Keď to Drahu odvysielala vo večerných správach JOJky, nám prišlo v priebehu toho večera asi 150 mailov. Ide o to, že ona je bez nohy, 21 rokov používa protézu s mikroprocesorom. A teraz, keď jejju bolo treba meniť, lebo tá sa už pokazila, tak poisťovňa sa čudne rozhodla. Že vlastne jej už netreba s mikroprocesorom. Ťažko mi to komentovať, lebo sa mi to zdá cynické. Chcú jej preplatiť už len takú oveľa lacnejšiu...ale ona s tou pôvodnou chodila bez barlí. Žije sama a všetko si dokázala zabezpečiť, bolo to pre ňu komfortnejšie. Zrazu by si ako 81- ročná mala zvykať na niečo oveľa menej vhodné pre ňu. Tak to proste vyriešime,“ povedal pre joj.sk moderátor Siedmeho neba Vilo Rozboril. Pani Ester je milovníčkou futbalu a zo všetkých futbalistov má najradšej Mareka Hamšíka. Sníva o tom, že by sa s ním raz naživo stretla a prípadne ho videla aj hrať. Nuž, a Siedme nebo dokáže zázraky!

V7N - pani Ester Zdroj: TV JOJ

Sledujte vianočné V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!