Marek sa sám stará o ťažko chorého syna a dcéru: Jeho osud odrovnal aj Vila Rozborila!

Osud sa s ním nemaznal! Marek je samoživiteľ rodiny, sám sa stará o svoje dve deti - o rozkošnú Miušku a staršieho synčeka Alexka, ktorý je veľmi ťažko chorý. Chlapčeka opatruje vo dne i v noci. Ako to už na Slovensku býva, pridružili sa k tomu aj vážne finančné problémy. Siedme nebo preto príde práve včas!

Marek je mladý 24-ročný muž a kým jeho rovesníci pomaly vstupujú do "dospeláckeho" života, on sa ani nenazdal a vhupol doňho rýchlosťou blesku. "V živote som nepočítal s niečím takým, že sa toto stane," povie v Siedmom nebi. Keď končil strednú školu, spolu s partnerkou sa po prvý raz stali rodičmi. Narodil sa im Alexko, ktorý bol ale predčasniatkom. "Narodil sa už v šiestom mesiaci. Vtedy sa začali všetky problémy. Nemal dostatočne vyvinuté sietnice, vznikol mu v hlave štvorkomorový hydrocefalus. Mal zavedenú hadičku v hlave, aby sa mu mohol mozog aspoň ako tak vyvíjať," vzdychol si Marek, keď k nemu prišiel Vilo Rozboril na návštevu.

V7N - otec roka Marek Zdroj: TV JOJ

​Po roku prišla na svet dcérka Miuška, ktorá už bola plánovaná. Celá situácia sa však vyvinula tak, že partneri šli od seba a deti sú zverené do opatery otca. Alexkov stav je vážny. Dvadsaťštyri hodín je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu, potrebuje odsávačku hlienov, papá cez hadičku a poruke musí byť aj oxymeter, ktorý mu meria saturáciu kyslíka. Pre Alexkove zdravotné problémy prakticky nemôžu ani vyjsť z bytu. "Keď niekam ideme, vždy musíme mať poruke aj prenosný kyslíkový prístroj," podotkol Marek. Keď to všetko videl moderátor Vilo Rozboril, bol zdrvený. "Roky chodím medzi ľudí, ktorí majú ťažký život a ťažký osud, ale asi mám dosť teraz," povedal.

V7N - otec roka Marek Zdroj: TV JOJ

​Marek sa dostal aj do finančných ťažkostí. S deťmi býva v prenajatom byte, za ktorý mesačne platí 480 eur. On však dostáva od štátu len 400 eur. Keby nemal obetavú a milujúcu mamu, nevyžili by. Do tohto všetkého ale prišiel hotový zázrak z neba. "Do života tejto relácie vstúpila jedna pani. Pred polrokom nám napísala pani Gitka, ktorá je Slovenka z Vlčkoviec, ktorá už 23 rokov robí vo Viedni ošetrovateľku. Napísala nám, že: Vilo, mám domček, v ktorom bývala mama. Mamu sme museli dať do sociálneho zariadenia a ten dom zostal prázdny. Keď chceš, daj ho za 0 eur niekomu. Pre Mareka sa Gitkin dom stal novým domovom. Na iks rokov zadarmo. Pre mňa je to veľký príbeh jednak cez toho Mareka, ale potom aj cez Gitku. Lebo ona by mohla dostať možno 10 tisíc eur za rok na podnájme. Ale ona mi hovorí: Vilo, a prečo? Treba si pomáhať. To bude pre mňa oslava šľachetnosti tej Gitky a veľká pomoc pre Mareka," povedal Vilo pre joj.sk a jedným dychom doplnil: "Ja som si ho nazval otcom roka a myslím si, že to tak budú cítiť aj diváci."

V7N - otec roka Marek Zdroj: TV JOJ

 


Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!