Vanesa sa narodila bez rúk, no hendikepom sa nenechá obmedzovať: Jej sila vás prevalcuje!

V kysuckej Oščadnici žije tínedžerka Vaneska. Táto mladá a ambiciózna dáma sa venuje alpskému lyžovaniu a dokonca reprezentovala Slovensko na olympijských hrách v Pekingu. To všetko zvláda aj napriek tomu, že sa narodila bez rúk.

Vaneskin príbeh je naozaj neuveriteľný a všetko, čo je jeho súčasťou vás prevalcuje. Sympatická tínedžerka sa narodila bez rúk, no svojím hendikepom sa nenechá obmedzovať. Cestu životom si razí s úsmevom na perách a neskutočnou vytrvalosťou. "Je to veľmi snaživá baba a chce niečo dokázať. Ja som z nej bol užasnutý a stali sa z nás kamaráti," povedal moderátor Vilo Rozboril o mladom dievčati. Ako vysvetlila jej mama, narodila sa bez rúk s najväčšou pravdepodobnosťou kvôli vývojovej chybe.

V7N - vodicak pre Vanesku Zdroj: reprofoto

Rodičia počas tehotenstva nič netušili a zdrvujúcu informáciu sa dozvedeli, až keď sa Vaneska vypýtala na svet. Niet preto divu, že to bol obrovský šok. "Ja neviem, či som sa vôbec s niečím takým stretol. Vaneska má 17 rokov a ona sa narodila bez rúk. Ale nie povedzme okýptené ruky, ale vyslovene bez ramenného kĺbu. Proste nemá ruky. Mama to strašne ťažko prežíva a znáša, pretože ona deväť mesiacov o ničom nevedela. Keď bola tehotná. Zrazu sa jej dieťa narodilo a nemalo ruky. Tá mama hovorí, že to je niečo, s čím sa nikdy nezmierite. S tým sa len dá naučiť žiť," vysvetlil Vilo.

V7N - vodicak pre Vanesku Zdroj: reprofoto

Aby mohlo byť mladé dievča po dovŕšení osemnástky ešte viac samostatné, túžilo po vodičáku. Obvolali desiatky autoškôl po celom Slovensku a všade dostali pre jej hendikep zamietavú odpoveď. A vtedy do hry vstúpilo Siedme nebo. Ako to dopadne, to uvidíte sami, no isté je, že Vaneskina sila všetkých prevalcuje. "Pre mňa je to veľký príbeh toho, že keď sa chce, tak sa dá. keď sa človek do niečoho pustí a zahryzne sa, rozhodne sa, že niečo dokáže, tak to dokáže. Tá sila vôle je neskutočne silná," dodal Vilo.

V7N - vodicak pre Vanesku Zdroj: reprofoto


Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!