Juraj tento rok prekonal tri infarkty: Po vlastnom boji o život sa stará o syna sám!

V dedinke Dolné Naštice neďaleko Bánoviec na Bebravou žije statočný otec Juraj, ktorý sám vychováva jedného zo svojich synov. Ich život vôbec nie je ľahký. Ako sám hovorí - ten, kto píše jeho životný príbeh, má zvláštny zmysel pre humor.

Juraj pracoval neuveriteľných 28 rokov ako kamionista. Špecializovali sa najmä na Rusko a Balkán a tak má za roky odvedenej práce najazdené takmer 3 milióny kilometrov. Pred siedmimi rokmi sa s manželkou rozviedli a aj napriek časovo náročnej práci so synmi trávil každú voľnú chvíľu. Deti boli totiž zverené do matkinej starostlivosti. Počas jedného víkendu sa ale všetko zmenilo. Chlapci sa v nedeľu nechceli k matke vrátiť a povedali, že už ostanú u neho. Tínedžer Filip vysvetlil, že mamin priateľ ich nemal rád a nesprával sa k nim pekne. Matkina reakcia bola zarážajúca. "Doniesla im školské veci a odvtedy sú chalani u mňa," povedal Juraj, ktorému sa zrazu úplne zmenil život. "Obetoval som pre nich všetko. Robotu, ktorú som miloval, som musel nechať zo dňa na deň."

V7N - otec Juraj Zdroj: reprofoto

Veľa ľudí mu vtedy pomohlo, tak si povedal, že bude pomáhať aj on. Organizoval podujatia, na ktorých sa zbierali peniaze pre ďalších samoživiteľov z regiónu. "Nerobím to preto, lebo mám na rozdávanie, ale preto lebo viem, aké je to nemať nič," vysvetlí v Siedmom nebi. Minulý rok tesne pred Vianocami prišla prvá rana. Jeden zo synov sa z ničoho nič rozhodol vrátiť k mame. Na jar však prišiel ďalší šok. "Ja stále hovorím, že niekto, kto píše scenár môjho života, má strašne zvláštny zmysel pre humor," povedal ironicky. V marci sa totiž zistilo, že má vážne problémy so srdcom. Všetky cievy, ktoré doň vedú, má postihnuté na 80 percent. Na jar absolvoval dve operácie a v lete mal tretí infarkt. Keďže na tom zdravotne nie je úplne najlepšie, nemôže pracovať. A to na Slovensku znamená jediné - pád do finančných problémov.

V7N - otec Juraj Zdroj: TV JOJ

​Našťastie sa našli dobrí ľudia, ktorí o Jurajovi napísali do Siedmeho neba. A to sa okamžite rozhodlo, že podá pomocnú ruku. "Zrazu sa tomu Jurovi skomplikoval život tak, že začal bojovať o život. Mal niekoľko infarktov a on zostal bez roboty. Mne o ňom napísali dvaja iní otcovia samoživitelia, ktorí sa tiež sami bez žien starajú o deti. Tento Juro im totiž pomohol v čase, keď bol na tom relatívne dobre. Im pomáhal. Oni sa rozhodli, že mu to teraz vrátia, keď je s ním zle. Je to krásny chlapský príbeh," povedal o príbehu moderátor Vilo Rozboril.


Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!