Zaujal vás príbeh Matúša s detskou mozgovou obrnou? Tu sa o ňom dozviete viac!

Hokej je pre neho silnou motiváciou.

Jedným z účinkujúcich v úvodnej epizóde relácie V siedmom nebi bol aj 13-ročný Matúš Breznický, ktorý má detskú mozgovú obrnu. Teraz srší optimizmom, chodí, pláva a chce hrať hokej, no nemalo to tak byť. Aspoň podľa lekárov. Tí dávali rodičom veľmi zlé prognózy aj napriek tomu, že sa narodil zdravý. „On sa narodil ako zdravý. Až potom, keď sa nepretáčal, som s ním šla na neurológiu. Stále sme si mysleli, že má len bolesti, bolí ho brucho a tak. Potom mi doktor povedal, že kde som bola doteraz. Že má poškodený mozog a bude iba ležať. Nebude sedieť, len rozprávať. Ale Maťo tým, aký je, si vybojoval to, aký je,“ spomína na ťažké časy mama Andrea.

 Že má hokej na Matúša terapeutické účinky si všimol aj hokejista Majo Gáborík. „Má sen hrať ten sledge hokej a teraz, keď sa mu trošku pomohlo s tým výstrojom, dalo mu to motiváciu. Videl som to, že tam je obrovská ctižiadostivosť a týmto drobným darčekom mu to ešte viac naštartuje. V podstate môže robiť to, čo ho baví. Verím, že sa mu v tom jedného dňa bude dariť,“ povedal chlapcov idol.

Pozrite si priložené video a dozviete sa, aký je Majo Gáborík naživo a čo Matúšovi rodičia odkazujú rodinám, ktoré majú podobné problémy ako oni.