Gabika Marcinková otvorene: Pravda o hereckých manieroch a hádkach medzi kolegami!

Gabika Marcinková patrí najúspešnejšie herečky svojej generácie a na konte má účinkovanie v množstve seriálov či filmov. Zahrala si aj postavu v projekte Vytoč môjho agenta a pri tejto príležitosti otvorene povedala, aké sú jej skúsenosti s hádkami medzi hereckými kolegami či o bájnych hereckých manieroch.

V seriáli Vytoč môjho agenta hneď niekoľko hercov stvárnilo postavu, ktorá vystupovala pod ich vlastným menom. Táňa Pauhofová hrala Táňu Pauhofovú, Juraj Loj hral Juraja Loja, nuž a aj Gabika Marcinková hrala Gabiku Marcinkovú. Hoci ich mená v projekte neboli zmenené, pravdou je, že charaktery jednotlivých úloh boli vo väčšine vymyslené. Potvrdzuje to aj Gabika, ktorá si nesmierne užívala, že si konečne mohla zahrať poriadnu mrchu. „V tomto seriáli hrám herečku, ktorá úplne neprijíma iné postupy, také tie viac improvizačné a to narastá do hádok medzi hereckými kolegami. Čo som ináč nezažila a ani som toho, samozrejme, nebola účastná. Ale my sme boli podľa mňa radi, že si môžeme vykričať z očí do očí. Len tak kričať na Jiřího Langmajera je výnimočná vec a dosť ma to bavilo,“ povedala so smiechom.

Vytoc mojho agenta - Jiri Langmajer a Gabika Marcinkova Zdroj: TV JOJ

V seriáli sme taktiež mali možnosť vidieť aj problematiku bájnych hereckých manierov, o ktorých sa medzi ľuďmi často šepká. Želajú si herci pitie vody z čistého ľadovca či kytice kvetov v šatni? Omyl. Ich najväčším prianím je niečo úplne iné. „U nás je ten štandard dosť nízky. Herec často ani nemá miestnosť, kde by sa mohol zložiť. Že sedí so štábom niekde, ak vôbec sedí, ak nepostáva. Takže, u nás sú tie maniere ešte často zamieňané za základné prosenie o pohodlie. Zvlášť herci, ktorí pracujú veľa a, ktorí sú, povedzme, každý deň v tej práci a nemajú si kde odpočinúť. U nás je veľká skupina hercov, ktorí idú na doraz svojich fyzických síl. Ich takzvané maniere sú zamieňané za prosbu o kúsok pokoja. Takže, s takýmito „maniermi“ som sa stretla, ale s nejakými výraznejšími...to si neviem vybaviť,“ zhodnotila.

Sledujte seriál Vytoč môjho agenta už dnes o 20:40 na JOJke!