Ľadové kráľovstvo

Otvárame brány Ľadového kráľovstva: Nezmeškajte premiéru najúspešnejšej rozprávky súčasnosti!

Zachráni Anna staršiu sestru?

Na JOJke už v nedeľu uvedieme o 20:35 v premiére najúspešnejšiu rozprávku súčasnosti – Ľadové kráľovstvo. Rozprávka z dielne Walt Disney Pictures čerpá inšpiráciu a je moderným spracovaním rozprávky „Ľadová kráľovná“ od Hansa Christiana Andersena. Rozpráva príbeh dvoch sestier: Princezné Elsa a Anna prežívajú na počiatku bezstarostné detstvo, no Elsa má schopnosti zmraziť predmety, tvoriť ľadové dráhy či spustiť sneženie. Jej moc pri detskej hre zasiahne Annu a odvtedy vyrastajú oddelene. Elsa sa od strachu zatvára pred Annou aj po smrti oboch rodičov. Ich život sa však opäť zmení, keď staršia zo sestier dovŕši 21. narodeniny. Vtedy sa otvoria brány kráľovstva kvôli Elsinej korunovácii.

Do kráľovstva prídu mnohí hostia vrátane princa Hansa, ktorý sa do Anny zaľúbi. To však rozhnevá Elsu, nedá im súhlas na manželstvo, prekľaje Annu a svojím hnevom pokryje celé kráľovstvo Arendelle hrubou vrstvou ľadu. Napokon sa vydá sa na Severnú horu, kde žije v obrovskom ľadovom paláci ako bezcitná ľadová kráľovná.

Nebojácna Anna sa rozhodne ísť za sestrou, obmäkčiť jej srdce a prehovoriť ju, aby sa vrátila. Aby však zlomila jej kliatbu, musí podstúpiť nebezpečnú cestu cez zasnežené vrcholky veľhôr. Annu sprevádzajú mladý drsný horal Kristoff a jeho sobí kamarát Sven. Cestou stretnú tajomných trolov aj vtipného snehuliaka Olafa, ale zároveň musia čeliť armáde kráľovniných zmrznutých bojovníkov. Podarí sa Anne obmäkčiť sestrino srdce, prelomiť jej kliatbu a zachrániť krajinu?

Sledujte premiéru úžasnej rozprávky od Walta Disneyho už zajtra o 20:35 na JOJke!