RoboCop titulka

Legendárny RoboCop v novom šate: Čím sa moderná verzia líši od originálu?

Uvidíte v premiére na JOJke!

V roku 2014 filmové štúdiá MGM a Sony prerobili úspešnú akčnú snímku RoboCop z roku 1987 (réžia Paul Verhoeven). Nová verzia príbehu reflektuje zmenené spoločenské a politické súvislosti nového tisícročia a na rozdiel od pôvodného filmu, zdôrazňuje psychiku tvora, ktorý vznikol vložením ľudského mozgu do tela oceľového robota.

V roku 2028 je nadnárodný priemyselný konglomerát OmniCorp lídrom v rozvoji robotických technológii. Vedci čakajú na príležitosť vyskúšať tieto technológie aj na domácej pôde. Do cesty im príde Alex Murphy (JOEL KINNAMAN), milujúci manžel, otec a dobrý policajt, ktorý robí všetko pre to, aby z ulíc Detroitu zmizla kriminalita a korupcia. Keď ho pri výkone služby smrteľne zrania, pre spoločnosť OmniCorp je to vynikajúca príležitosť, aby aplikovala svoje výnimočné vedecké poznatky a prelomové technológie na domácej pôde a nespochybniteľne pritom vykonala humánny čin, pretože zachránila život špičkovému policajtovi.

A tak sa v odvážnom experimente zrodí RoboCop - napoly človek a napoly stroj, dokonalý protivník všetkých kriminálnych živlov. Všetko sa však skomplikuje, keď Alex nedokáže potlačiť spomienky na svoju minulosť a nekoná ako naprogramovaný robot. Nikto nepočítal s tým, že vo vnútri stroja spočíva mysliaca ľudská bytosť.

Ovládnu RoboCopa jeho pocity? Bude sa im vedieť ubrániť? A čo to znamená pre jeho úlohu nepremožiteľného policajta a strážcu nevinných ľudí? Sledujte premiéru filmu RoboCop o 20:35 na JOJke!