Drogy bral už v osemnástich. Bol z neho feťák a sukničkár. Robert Downey Jr.

Za rok 2015 najlepšie platený herec.

Len málokto dnes vie, že celosvetovo známy Robert Downey Jr. bol v minulosti feťák a sukničkár. Je ešte menej známe, že do tohto života ho vtiahol jeho vlastný otec, ktorý sa tiež pohyboval vo filmovej brandži, tiež bral drogy a rovnako podvádzal aj svoju manželku, matku mladého Roba. V tomto období bol nádejný herec závislý na svojom otcovi, ktorý ho obsadzoval  do svojich filmov a zároveň mu „pomáhal“ aj s drogami.

Robert sa chcel oboch závislostí čo najskôr zbaviť, aby mohol viesť plnohodnotný život aj bez svojho otca. Dlho sa mu to nedarilo a jeho herecká kariéra sa otriasala v základoch najmä na prelome milénia, kedy sa ocitol v protidrogovej liečebni pre problémy s marihuanou, heroínom a kokaínom. Zmena nastala až v roku 2003, kedy herec dostal ultimátum od svojej manželky Susan Downey. Odvtedy je oficiálne čistý, aj keď bulvárne médiá už priniesli pár príbehov v ktorých bol hlavnou postavou Robert Downey a jeho drogy.

Dnes sa o ňom hovorí už len ako o skvelom hercovi a na jeho minulosť sa takmer zabudlo. Herec bol niekoľkokrát nominovaný na Oscara a dvakrát získal cenu Zlatý Glóbus za seriáli Ally McBeallová a Sherlock Holmes. Za rok 2015 bol podľa magazínu Forbes najlepšie plateným hercom na svete. Rober Downey Jr. je zároveň hlavným hrdinom v trilógii Iron Man.

Druhú časť tejto série si môžete pozrieť už dnes večer na JOJke.

Ivan Bobošík

Ivan Bobošík

Viac článkov od autora