Nezmeškajte Oktagon naživo! Užite si zápasy tentokrát z Ostravy

Rozhodne sa bude na čo pozerať.

Najväčšia česko-slovenská organizácia bojových športov zavíta už dnes do Ostravy. Turnaj prinesie tie najväčšie mená domácej scény na čele s víťazom reality šou OKTAGON VÝZVA - Gáborom Borárošom. Chýbať nebudú ani ostravskí borci Kuznik, Raška či Martínek, Cverna a mnoho ďalších zvučných mien. Turnaj sa odohrá na zimnom štadióne v Ostrave a pozrieť si ho naživo môže až 4 500 fanúšikov. Diváci sa môžu tešiť na skvelú šou, minimálne 11 zápasov a jedinečný svetelný park.

Zápasí sa v klietke v tvare oktagonu, ktorá slúži ako ochrana zápasníkov, aby z ringu pri zápasení nevypadli. Jeden zápas má spolu tri kolá, pričom jedno kolo má dĺžku 5 minút. 

Aj keď sa niekomu môže zdať MMA ako zápas bez pravidiel, opak je pravdou MMA má množstvo prísnych pravidiel, pozná aj fauly a diskvalifikácie pri ich nedodržiavaní. MMA sa u nás riadi podľa unifikovaných pravidiel americkej štátnej atletickej komisie, ktorá zabezpečuje reguláciu tohto športu vo svete. Každý zápasník musí dokonale ovládať súboj v postoji, ako aj na zemi. Pričom sú na neho kladené extrémne nároky na fyzickú silu a kondíciu. Preto okrem bojových umení je súčasťou MMA aj Crossfit, posilňovacie cvičenia, prísna strava a regenerácia.

Tí, ktorí sa k bratom Čechom nedostanú, môžu priamy prenos sledovať už dnes večer o 20:05 hod. na Pluske!

Tagy: oktagon