Nový zjav na hudobnej scéne! TIMEA vydáva svoje debutové EP "CONFUSION OF WARMTH"

Na slovenskej hudobnej scéne sa objavil nový zaujímavý zjav. Ide o mimoriadny talent, ktorým je mladá speváčka a skladateľka Timea Gregová. Nedávno vydala svoje debutové EP pod názvom "Confusion of Warmth".

TIMEA sa predstavila piatimi autorskými skladbami, na ktorých spolupracovala aj s hudobníkmi ako Roland Kánik, Tomáš Hríbik, Michal Šelep, ale aj s Laurou Jaškovou či Romanom Laukom. O produkciu a mix sa postaral Erik Horák a mastering zabezpečil Miroslav Chyška. K skladbe “Ice on Summer Nights” vznikol aj videoklip režírovaný a natočený kameramanom Adamom Vokáľom. „Pesničky som písala postupne, každá z nich sa viaže k inej udalosti alebo obdobiu môjho posledného roku a pol, a má v tomto projekte svoje konkrétne miesto a zmysel. Bolo to pre mňa zvláštne obdobie, skončila som školu, odišla som sama cestovať a môj život bol plný radikálnych zmien. Veľká časť tohto projektu vyjadruje moje vnútorné monológy a zotázňovanie základných emočných princípov, ktorým som dovtedy verila a zrazu boli okolnosťami alebo vzťahmi naštiepené. Píšem veľmi spontánne, niekedy v aute alebo vo vlaku. To, čo sa nemení je, že je to vždy podnietené emóciou, ktorá ma pohltí a neviem sa jej zbaviť. Pesničky sú pre mňa ako úložný priestor na emócie a obdobia. Niekedy na tie, o ktoré nikdy nechcem prísť a navždy si chcem pamätať, a niekedy na tie, ktoré som nedokázala spracovať bez toho, aby boli na papieri a v tónoch. Tak mi dávajú vždy väčší zmysel,” priblížila TIMEA. 

TIMEA začínala hrou na klavír, neskôr gitare a postupne sa spev stal jej prioritou. Sama si píše texty aj hudbu. Dlhšiu dobu žila v Austrálii, čo sa odráža aj na jej tvorbe, keďže si austrálsku hudobnú scénu veľmi obľúbila. „TIMEA je najväčší talent, s akým som spolupracoval. Je neuveriteľné, že tak mladé dievča je hotová prvoligová speváčka s dokonalým frázovaním a intonáciou. Navyše, je autorka hudby aj textov, čo len podčiarkuje jej autenticitu. Ak jej vydrží nadšenie a pracovitosť, čaká ju zaujímavá budúcnosť,” povedal Erik Horák z bratislavského štúdia Lososound studio. 

Confusion of Warmth

1. “Feeling”
2. “Ice On Summer Nights”
3. “Coastline”
4. “Terms and Conditions”
5. “Guess that's what people do”