Filmová mamička Tomáša Holého: Aha, takto šiel čas s herečkou Janou Preissovou!

Filmová a divadelná herečka, Jana Preissová, oslávila začiatkom tohto roka krásnych 75 rokov. Do sŕdc divákov sa navždy zapísala ako mamička detskej zosnulej hereckej hviezdy, Tomáša Holého, a to vo filmoch Ako vytrhnúť veľrybe stoličku či Ako dostať otecka do polepšovne. Pozrite, ako šiel s krásnou herečkou čas.

„Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!“ to je hláška, ktorú pozná snáď každý jeden fanúšik kultových filmových klasík. Film Ako vytrhnúť veľrybe stoličku rozhodne nemôže chýbať na televíznych obrazovkách počas vianočných sviatkov a na JOJke si ho môžete pozrieť už dnes večer. Po minirolách to bola prvá veľká skúsenosť pre detskú a bohužiaľ zosnulú hereckú hviezdu, Tomáša Holého. Zažiarila v ňom ale aj herečka Jana Preissová, ktorú si mnohí budú už navždy spájať s Tomášom, ako jeho filmovú mamičku. Vianočná komédia zožala svojho času obrovský úspech a zapísala sa do sŕdc miliónov divákov. Hltalo ju 87 % domácností, ktoré mali v čase premiéry filmu televízor. Film uzrel svetlo sveta na Štedrý deň pred 45 rokmi. To už je naozaj dlhá doba.

Ako vytrhnut velrybe stolicku Zdroj: TV JOJ

Mnohí ale nevedia, že si tvorcovia filmu pri obsadzovaní hlavnej postavy, chlapčeka Vašeka, vyberali spomedzi 140 detí. Tomáš sa zdal byť spočiatku nevýrazný, no pozdravom a zvláštnym gestom na seba upozornil, čím si získal režisérku. Malý Tomáš Holý dokonca zmenil celý film, ktorý mal byť pôvodne drámou.

Ako vytrhnut velrybe stolicku Zdroj: TV JOJ

Čas tak plynul nielen s filmom, ale aj jeho hereckými hviezdami, bez ktorých by to nebolo ono. Herečka Jana Preissová v ňom zažiarila a stala sa zosobnením nežnosti. Krásou oplývala v čase, keď sa film nakrúcal a ponechala si ju dodnes. Pozrite, ako šiel čas s herečkou Janou Preissovou v galérii.

Nenechajte si ujsť obľúbenú vianočnú klasiku, Ako vytrhnúť veľrybe stoličku, už dnes o 20:30 na JOJke!