Koleník ako hrdina nového rodinného seriálu: Bude akčný a výbušný dobrodruh!

Peter Baláž sa vám bude páčiť.

Na obrazovkách televízie JOJ už v januári uvidíte seriálovú novinku nakrúcanú v atraktívnom prostredí zoologickej záhrady ale aj v exotickej Afrike - seriál ZOO. Predstaviteľ hlavného hrdinu Petra Baláža, Janko Koleník, nám prezradil, ako sa dozvedel o projekte aj niečo viac o svojej novej postave: “Pamätám si, ako som sedel v televízii JOJ a spomínali mi seriál ZOO. Teraz mi povedali Afrika, zvieratá, ZOO. Ja som si povedal fajn, teraz mi ešte povedzte, čo budem hrať. Dozvedel som sa, že to bude dobrodruh, hrdina, spravodlivý, akčný, výbušný a povedal som si: toto je to, čo by som chcel hrať.”

Veľkou súčasťou seriálovej novinky od TV JOJ sú zvieratá, ktoré budú prítomné v každej epizóde a herci s nimi nakrúcajú takmer denne. Čo podľa Koleníka do seriálu prinesú? “Myslím si, že zvieratá vyvolávajú pozitívnu emóciu v ľuďoch. Alebo môžu aj negatívnu, keď sa ich boja. Takže tieto emócie sú pre seriál veľmi dôležité. Čiže či je to strach, napätie, dramatično, láska alebo radosť, je to perfektné a prenosné. Tie zvieratá nám to sprostredovávajú. Cez zvieratá sa ľudia ukazujú, akí sú,”  tvrdí herec. 

Seriál ZOO nebude typickým denným seriálom, na aký sú slovenský diváci zvyknutí za posledné roky. Ide o rodinný seriál určený pre všetky generácie s prvkami komiky aj s netradičnou kriminálnou zápletkou. “V tom seriáli si nájdu, od malých detí po dospelákov, každý to, čo ho zaujíma. Je tam humor, veľmi nenútený, inteligentný. Je to točené v krásnych priestoroch, veľmi pekne to vyzerá. A v neposlednom rade to je istý ťah, ktorý to posilňuje. Je to kriminálna zápletka, ktorá je reálna. Nie sú to mafiáni, nie je to nič pritiahnuté za vlasy. Je to téma pašovania zvierat. Téma aktuálna na Slovensku, ktorá je aktuálna, nie je to fikcia,” hovorí o ZOO Koleník.

Zoo si vás zaručene získa, pretože v každej epizóde vás okrem skvelých hereckých výkonov, silného príbehu a atraktívneho prostredia čaká aj vždy nejaké to prekvapenie. Svedčia to tom aj Jankove slová na záver: “Sme v polovici nakrúcania a ešte som sa neocitol v situácii, ktorú som už hral predtým. Každý deň sa teším na to, aké nové zviera nám prinesú na pľac, ktoré budem môcť hladkať, škrabať… je to skvelé.”