Mäso po záruke či kuchárova pomsta: Junior a Marcel o pohromách slovenskej gastronómie!

Spoznávate to aj vy?

Ku Gabovi Kocákovi a jeho relácie 15 min. KUCHÁR prichádzajú ďalší hostia, ktorých príliš predstavovať netreba. Moderátori Junior a Marcel sú u seba doma vychýrenými kuchármi. Junior však má k vareniu blízko i v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja, kde sa dennodenne stretáva s lepšími, ale i horšími kuchárskymi majstrami. Obaja moderátori sa však zhodujú na tom, že najväčšie kuchárske umenie spočíva vo vyladenosti receptov. Moderátori však priznávajú, že aj im sa sem-tam pritrafia rôzne kuchárske katastrofy, presne ako v každej dobrej rodine. Junior napríklad už dvakrát šmaril jedlo radšej do koša. Inak na tom nie je ani kolega Marcel. "Pamätné bolo, keď sme mali novú mikrovlnnú rúru a ja som sa tam pokúšal urobiť králičie stehno. Dopadlo to tak, že aj keby sme tam hodili dve dymovnice, bolo by tam menej dymu," spomína dnes už s úsmevom Marcel.   

Moderátori nám však stihli prezradiť aj zopár skvelých "gastro" tipov, ktoré sa dajú na Slovensku skvele aplikovať. "Ak náhodou potrebujete kúpiť v akcii kuracie mäso s nálepkou pred spotrebou, nezúfajte, môžete to stále vyladiť. Stačí med a kari. Med je lepkavý, takže už neviete, že to bolo lepkavé a kari prebije všetko," radí Junior. My len dúfame, že si tento tip nikto nezoberie k sdrcu a radšej všetci zostaneme pri osvedčenej kvalite a čerstvom mäse.  

Ďalší tip, ktorý môžeme použiť v každej priemernej a podpriemernej reštaurácii, nám prezradil Marcel: "Dávajte si zásadne tajomstvo šéfkuchára. Uľahčíte tým kuchyni. Minú sa im zásoby, s ktorými si nevedeli dať rady." Junior si zas spomenul, ako z duše neznáša lečo a už vôbec nie, keď sa nachádza v takzvanej kapse. Pri pomyslení na všetky gazdovské placky preložené hnusnou zemiakovou plackou hrubou na vypálenom oleji, preložené štyrmi kúskami mäsa s extra pikantným lečom ho až striaslo. Aj toto je však, žiaľ, stále v mnohých slovenských reštauráciách realita.

Nikto z nich však nechce ľudí poučovať. "Varte, ako chcete, domáce, slovenské recepty z domácich surovín a všetko bude ok," uzatvárajú moderátori svoj gastro súhrn. V relácii 15 min. Kuchár rozhodne žiadne stereotypy nehrozia. Tešte sa na kopec zábavy a originálne recepty s Juniorom, Marcelom a Gabom Kocákom už zajtra podvečer.  

Sledujte reláciu 15 min. KUCHÁR už zajtra o 17:00 na JOJke!