Sami prenesie hostí do Brazílie: Samba a nezvyčajné menu ohúri, ale chlpaté mäso?!

Sami dnes prezradí divákom Bez servítky čo-to o svojom pôvode. Jeho mama je síce Slovenska, no otec je z Blízkeho východu, a to sa ukazuje na mierne exotickom zjave dnešného kuchára. Také bude aj jeho menu!

Keďže samotný hostiteľ nemá gény len na Slovensku a cestovanie po celom svete preňho veľa znamená, rozhodne sa hostí nachvíľu preniesť do zahraničia. Za cieľovú destináciu si vyberie Brazíliu, ktorá je typická temperamentom, tancom, farbami, ale aj netradičnými chuťami. Tie hosťom sprostredkuje Sami nevšednými surovinami a krásnym dizajnom jedál. Na svoje si prídu hlavne mäsožravci, keďže Sami zvolí celkovo až tri jedlá s obsahom mäsa. Dezert pre hostí totiž nepripraví. To nebude nič pre Gabiku, no hostiteľ pri predjedle aj hlavom chode bude myslieť na to, že neje mäso. Treba však podotknúť, že Sami je kuchár na voľnej nohe a v lete cestuje za kuchárskou prácou až do zahraničia. "Štyri roky som varil na brazílskej ambasáde a stále sa vraciam na Ibizu, kde cez leto varím ako súkromný kuchár." 

Relácia Bez servítky prináša jedinečnú možnosť! Trúfate si navariť za 2000 eur? Každý kuchár navyše získa ďalších 1000 eur za účasť. Môžete tak získať za jediný týždeň až 3000 eur! Prihláste sa TU.

Jedlo typické pre Ameriku, ale aj Blízky východ bude napohľad pripomínať fašírku. Bude to netradičná forma tohto tradičného pokrmu - zmiešané hovädzie mäso s bulgurovou múkou, typickými výraznými koreninami, no dochutené bude dokonca granátovým jablkom. Takéto niečo hostia nemajú možnosť len tak niekde ochutnať. Druhým chodom bude polievka z rýb a morských plodov. Pôjde vlastne o taký mix odpadu z týchto surovín spolu so zeleninou. Zrejme nič pre milovníkov morských záležitostí. Prekvapí však chuť. Kuchár na voľnej nohe ako hlavný chod zvolí typicky brazílsku delikatesu - vysušené bravčové mäso. Tu si však Samo nájde niečo, čo tam nepatrí, a to chlpy. "Je to údené bravčové mäso, ktoré som si ja sám neúdil," objasní hosťom, čo im to vlastne na tanieri pristálo. Keďže Sami takúto suroviny kúpil, nie je jeho chybou, že ho poriadne neočistil. Ako kuchár sa s chlpatým kolenom stretne prvýkrát. "Originál sa robí dokonca z najlacnejších častí zvieraťa," povie viac o histórii jedla hosťom! 

Zdroj: TV JOJ

Dnes si môžete pozrieť až dve premiérové časti Bez servítky, a to o 17:50 a 20:30 na JOJke!