recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Múkanica vo veľkom

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • hovädzia sviečková
  • soľ
  • korenie

Na hubovú omáčku:

  • huby (aké máme)
  • slanina
  • olej
  • perličková cibuľa /cibuľa
  • silná teľacia omáčka 
  • biele víno
  • zemiaky
  • maslo
  • petržlenová vňať

Postup:

  • hovädziu sviečkovú ochutíme soľou a korením
  • mäso opečieme vcelku na panvici
  • následne upravíme metódou sous vide - varíme vo vákuovom vrecku na 60°C cca 6 hodín
  • medzitým pripravíme omáčku
  • slaninu nakrájame na drobné kocky
  • opečieme na troche oleja
  • do základu pridáme nakrájané huby
  • huby restujeme
  • podlejeme bielym vínom a podusíme 
  • na zosilnenie omáčky pridáme teľací jus
  • perličkové cibuľky povaríme vo vývare
  • nakoniec pridáme do omáčky

Uvarené mäso nakrájame na tenké plátky a polejeme omáčkou. Ako prílohu podávame roztlačené varené zemiaky s maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tagy: Jedlo