dezert Manfred, bez servítky

Dezert: Malinové makrónky

Francúzske makrónky.

Pripravte si doma recepty z dnešnej epizódy Bez servítky.

Ingrediencie a postup:

72 g mandľových lupienkov - rozmixovať

130 g práškového cukru - pridať do mixéra

Mandľovú zmes preosiať - aspoň 2x

2 bielka + 50 g krupicový cukor - vyšľahať do snehu, v polovici šľahania pridať červené farbivo

Bielka na  2x vmiešať do mandľovej zmesi, kým nie je zmes tekutá

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Pripraviť si plech a papier na pečenie s krúžkami, rozohriať trúbu na 100 stupňov Celzia. Zmes dať do cukrárenského sáčku, ktorý sme si vložili do vysokého pohára /uľahčí plnenie sáčka/, odstrihnúť špičku sáčku, striekať do vyznačených krúžkov, pár krát buchnúť plechom, aby sa vytriasli bubliny z cesta. Vložiť plech do trúby, na 10 minút nechať pootvorené dvierka.  Potom dvierka zatvoriť a piecť ďalších cca 45 minút. Počas pečenia si pripraviť plnku podľa návodu - šľahačka + sypká zmes vyšľahať a uložiť do chladničky. Po upečení kolieska vychladnúť a plniť krémom. Pred podávaním schladiť v chladničke.

Tagy: Dezert