Hlavné jedlo: Na jazýčku rozpadnuté Gizka Oňová bez servítky

Hlavné jedlo: Na jazýčku rozpadnuté

Hlavné jedlo: hovädzí plát na šťave s pyré so šalátom

Pripravte si doma recept od Gizky Oňovej.

Ingrediencie:

1 kg falošnej sviečkovice

100 g oravskej slaniny

100 g bravčovej masti

100 g mrkvy

100 g petržlenu

50 g zeleru

100 g cibule

1 kápiu

2 PL gulášového korenia

3 PL sójovej omáčky

100 ml červeného vína

100 ml šľahačkovej smotany

soľ, korenie, chilli

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso nakrájame na hrubšie plátky; osolíme, okoreníme a opečieme prudko z oboch strán na masti. Opečené zatiahnuté mäso vyberieme a do výpeku pridáme na kocky nakrájanú slaninu, ktorú opekáme spolu aj so zeleninou asi 10 minút. Pridáme gulášové korenie, sójovú omáčku a víno. Opečené plátky mäsa vrátime do hrnca; dolejeme vodu alebo vývar, aby plátky boli zakryté. privedieme obsah hrnca do varu. V tlakovom hrnci dusíme 1 hodinu. Mäkké pláty mäsa vyberieme, šťavu rozmixujeme a zjemníme šľahačkovou smotanou. Plátky mäsa môžeme ozdobiť dusenými šampiňónmi alebo opečenou cibuľou. Podávame so zemiakovým pyré a šalátom.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora