Dezert: Na tomto si zuby nevylámeš karin hatinova bez servitky

Dezert: Na tomto si zuby nevylámeš

Dezert z ovsenej múky s arašidovým maslom.

Pripravte si doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

Cesto:

10 PL ovsenej múky

1 dcl olivový olej

4 ks vajcia

2 dcl mlieka (kokosové, sójové, kravské)

2 ČL kypriaci bio prášok

1 ČL medu

Plnka:

6 ČL arašidové maslo

100 g jahôd a lesných plodov

1 PL medu

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Ingrediencie na cesto dám postupne do jednej väčšej misky. Z nich vypracujeme cesto dohladka. Cesto necháme cca 5 - 10 minút odstáť. Kým cesto necháme oddýchnu, na panvicu si dáme ovocie. Varíme ho, kým nemá jemne džemovú konzistenciu. Potom pridáme do ovocia med a jemne premiešame. Následne necháme chvíľu vychladnúť. Vrátime sa k cestu a ak je odležané, vylejeme ho na plech. Asi cca 5 cm od kraja plechu dáme čajovou lyžičkou arašidové maslo - 2 rady po tri krát pod sebou. Vedľa arašidového masla urobíme to isté s ovocím. Zoberieme si buď špáradlo alebo ihlu na špiz a urobíme ňou mramorový vzor pozdĺž celého plechu. Potom už iba pečieme 25 – 30 minút pri 180 stupňoch Celzia.

Tagy: Dezert