Predjedlo – hotový bangladéš!

Predjedlo: Hotový bangladéš!

Avokádová a vajcovo-cviklová nátierka.

Pripravte si u vás recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Avokádová: 

1 ks avokádo

cesnak

citrón

korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Avokádo prepolíme, vyberieme jadro a dužinu naškrabeme lyžicou. K dužine pridáme syrokrém, pridáme citrónovú šťavu podľa chuti a vymiešame. Nakoniec dochutíme korením a soľou.

Vajcovo cviklová:

Ingrediencie:

1 ks cvikla

3 ks vajcia

2 pl majonézy

1 kl horčica (korenie a soľ)

Postup:

Cviklu uvaríme v šupke do mäkka. Potom cviklu vyberieme a necháme vychladiť. Vajcia uvaríme na tvrdo (10 minút od zovretia vody) Cviklu ošúpeme a nastrúhame na jemno. Tak isto nastrúhame aj uvarené vajcia. Primiešame majonézu a horčicu, premiešame a ak chcete, môžete všetko rozmixovať (ja som nemixovala, keďže mám rada cviklu v kúskoch) Osolíme, okoreníme podľa chuti a necháme na noc odležať v chladničke (alebo aspoň minimálne na 2 hodiny).

Tagy: Predjedlo