Polievka: Spomienkový čas zožltnutých listov

Polievka: Spomienkový čas zožltnutých listov

Hokkaido polievka.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:
- 1 hokkaido tekvica
- 2 ks mrkva
- 2 ks zemiaky
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 - 200 ml smotana na varenie
- 1,5 - 2L (podľa hustoty polievky) kurací vývar alebo voda
- 2 PL lyžice olivový olej
- Mletý muškátový orech podľa chuti
- Oregano
- Morská soľ
- Mleté čierne korenie
- Chilli podľa chuti
- Tekvicový olej
- Tekvicové semiačka

Zdroj: TV JOJ

Postup:
Ošúpeme si zemiaky, cibuľu, cesnak a mrkvu a nakrájame na väčšie kusy. Tekvicu nešúpeme, ale len nakrájame. Do hrnca si pridáme olivový olej, nakrájanú cibuľu a cesnak. Krátko restujeme. Po chvíľke pridáme tekvicu, mrkvu, zemiak a restujeme. Ďalej pridáme soľ a mleté čierne korenie a všetko premiešame. Zalejeme horúcou vodou alebo vývarom, aby bola všetka zelenina ponorená. Hrniec zakryjeme a necháme povariť pokým nie je zelenina mäkká. (cca 20 - 30 minút). Keď už je zelenina zmäknutá, tak hrniec odstavíme z ohňa a rozmixujeme zeleninu. Pridáme smotanu na zjemnenie. Na záver pridáme štipku oregana, muškátového orieška a podľa chuti aj chilli. Polievku ozdobíme s vyprážanými semiačkami z tekvice, olivovým olejom a bazalkou.

Tagy: Polievka