Hlavné jedlo: Zlatá Klasika

Hlavné jedlo: Zlatá Klasika

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

mäso na sviečkovú

koreňová zelenina

cibuľa

kysla smotana

horčica

soľ

korenie

bobkový list

slanina

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Mäso prešpikujeme slaninou, nasolíme, nakoreníme a poriadne pohorčicujeme a necháme odstáť. Koreňovú zeleninu si ošúpeme a nakrájame cibuľu na drobno. Mäso otestujeme na rozpálenom oleji z každej strany a vyberieme. Do výpeku z mäsa hodíme cibuľu a nakrájanú zeleninu a otestujeme. Zalejeme vodou, pridáme mäso, vhodíme zopár bobkových listov a cele korenie, zakryjeme a necháme 2 hodiny variť. Potom vyberieme mäso, zeleninu rozmixujeme a dochutíme smotanou, soľou, korením a horčicou. Podávame s brusnicovým džemom/ kompótom a domácou parenou knedľou.

Knedľa:

400 g hrubej múky

100 g hladkej múky

drozdie

soľ

2 PL oleja 

2 KL cukru

150 ml vlažnej vody 

150 ml vlažného mlieka

Postup: 

Mlieko, vodu, cukor a droždie zmiešame a necháme spraviť kvások. Muku preosejeme, pridáme soľ, olej a vlejeme kvások, poriadne vymiesime. Necháme kysnúť aspoň 45 min. a znovu premiesime. Vyformujeme knedľu a necháme ďalších 20 min podkysnúť. Paríme na sitku / paráku 20min a popicháme špáradlom. Podávame hneď alebo potrieme olejom a odložíme na neskôr.

Tagy: Jedlo