Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
soľ
korenie
citrón
olivový olej
maslo
cesnak
med
zelené fazuľkové lusky
batáty
zemiaky
losos
bazalka
píniové oriešky
parmezán
Postup:
Do mixéra vložíme dve hrste bazalky, píniové oriešky, soľ, korenie olivový olej a parmezán. Všetko rozmixujeme na redšie pesto. Do vriacej vody si vhodíme fazuľové lusky, ktoré povaríme cca 10 minút. Scedíme ich a oblejeme studenou vodou. Zemiaky aj batáty si umyjeme, osušíme a rozkrájame. Dáme na plech, pokvapkáme ich olivovým olejom a osolíme. Pečieme na 200 stupňoch cca 15-20 minút. Kúsky lososa osolíme a okoreníme. Pripravíme si glazúru z pretlačeného cesnaku, soli, lyžice medu a citrónovej šťavy. Na olivovom oleji v panvici losos opečieme z oboch strán. Keď je losos hotový roztopíme v panvici maslo a popolievame všetky kusy ryby. Na plech rozložíme fazuľku a na ňu poukladáme lososa, ktorého prelejeme glazúrou. Pečieme na 180 stupňoch Celzia cca 15 - 20 minút. Losos podávame s pestom a zemiakmi.