Hlavné jedlo:  Morské vetry na masle

Hlavné jedlo: Morské vetry na masle

Losos na fazuľových luskoch a masle s pečenými batátmi s čerstvým bylinkovým pestom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

soľ

korenie

citrón

olivový olej

maslo

cesnak

med

zelené fazuľkové lusky

batáty

zemiaky

losos

bazalka

píniové oriešky

parmezán

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do mixéra vložíme dve hrste bazalky, píniové oriešky, soľ, korenie olivový olej a parmezán. Všetko rozmixujeme na redšie pesto. Do vriacej vody si vhodíme fazuľové lusky, ktoré povaríme cca 10 minút. Scedíme ich a oblejeme studenou vodou. Zemiaky aj batáty si umyjeme, osušíme a rozkrájame. Dáme na plech, pokvapkáme ich olivovým olejom a osolíme. Pečieme na 200 stupňoch cca 15-20 minút. Kúsky lososa osolíme a okoreníme. Pripravíme si glazúru z pretlačeného cesnaku, soli, lyžice medu a citrónovej šťavy. Na olivovom oleji v panvici losos opečieme z oboch strán. Keď je losos hotový roztopíme v panvici maslo a popolievame všetky kusy ryby. Na plech rozložíme fazuľku a na ňu poukladáme lososa, ktorého prelejeme glazúrou. Pečieme na 180 stupňoch Celzia cca 15 - 20 minút. Losos podávame s pestom a zemiakmi.

Tagy: Jedlo