Hlavné jedlo: Zamotané v rybárskej sieti

Hlavné jedlo: Zamotané v rybárskej sieti

Smotanové tagliatelle s grilovaným údeným lososom.

Ochutnajte u vás recept z Bez servítky!

Suroviny:

cibuľa

cesnak

sušený cesnak

smotana na šľahanie

tavený syr

údený losos

tagliatelle (múka semolina, vajcia)

soľ

čierne korenie

bazalka

oregano

citrón

poľníček

Cestoviny:

Múku vysypeme na kuchynskú dosku, urobíme do nej jamku, do nej rozbijeme vajíčka a pridáme lyžicu oleja. Postupne vypracujeme rukami hladké cesto, ak je moc suché, pridáme trošku vody. Vypracované cesto zabalíme do fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na tenký plát buď valčekom alebo pomocou strojčeka na cestoviny. Rozvaľkané cesto posypeme múkou, aby sa nám nelepilo, zrolujeme ho a nakrájame na tenké pásiky, alebo použijeme stroj na cestoviny. Cestoviny následne uvaríme v slanej vode.

Zdroj: TV JOJ

Omáčka:

Kúsky čerstvého lososa umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky veľkosti 1,5 x 1,5 cm. Na väčšej panvici si na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme rozotretý cesnak, premiešame. Keď zavonia, pridáme šľahačkovú smotanu a povaríme, aby sa omáčka zredukovala. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením. Nakrájané kúsky lososa si opečieme na masle a olivovom oleji z každej strany dozlatista. Pridáme korenie podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, červenú papriku, korenie na ryby). Dávame pozor, aby sme lososa nevysušili. Keď nám voda na cestoviny zovrie, pridáme soľ. Cestoviny po scedení nepreplachujeme, ale hneď ich pridáme k smotanovej omáčke s opečeným lososom. Cestoviny so smotanovou omáčkou a lososom jemne premiešame, pridáme obľúbené bylinky (pažítka, petržlenová vňať) a nastrúhaný parmezán. Ak je potrebné, cestoviny dochutíme, pridáme citrónovú šťavu. 

Tagy: Jedlo