Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
cibuľa
cesnak
sušený cesnak
smotana na šľahanie
tavený syr
údený losos
tagliatelle (múka semolina, vajcia)
soľ
čierne korenie
bazalka
oregano
citrón
poľníček
Cestoviny:
Múku vysypeme na kuchynskú dosku, urobíme do nej jamku, do nej rozbijeme vajíčka a pridáme lyžicu oleja. Postupne vypracujeme rukami hladké cesto, ak je moc suché, pridáme trošku vody. Vypracované cesto zabalíme do fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na tenký plát buď valčekom alebo pomocou strojčeka na cestoviny. Rozvaľkané cesto posypeme múkou, aby sa nám nelepilo, zrolujeme ho a nakrájame na tenké pásiky, alebo použijeme stroj na cestoviny. Cestoviny následne uvaríme v slanej vode.
Omáčka:
Kúsky čerstvého lososa umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky veľkosti 1,5 x 1,5 cm. Na väčšej panvici si na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme rozotretý cesnak, premiešame. Keď zavonia, pridáme šľahačkovú smotanu a povaríme, aby sa omáčka zredukovala. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením. Nakrájané kúsky lososa si opečieme na masle a olivovom oleji z každej strany dozlatista. Pridáme korenie podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, červenú papriku, korenie na ryby). Dávame pozor, aby sme lososa nevysušili. Keď nám voda na cestoviny zovrie, pridáme soľ. Cestoviny po scedení nepreplachujeme, ale hneď ich pridáme k smotanovej omáčke s opečeným lososom. Cestoviny so smotanovou omáčkou a lososom jemne premiešame, pridáme obľúbené bylinky (pažítka, petržlenová vňať) a nastrúhaný parmezán. Ak je potrebné, cestoviny dochutíme, pridáme citrónovú šťavu.