Predjedlo: Cortese Tuber

Predjedlo: Cortese Tuber

Sabayone našľahané s hľuzovkou, karamelizovaná cibuľka a parmezán.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

2 ks cibuľa

5 ks kôra z parmezánu

4 žĺtka

100 ml suché víno biele

20 g parmezán

100 ml smotana na šľahanie

soľ, korenie

40 g hľuzovka

5 ml extra virgin olivový olej

20 g maslo

Zdroj: TV JOJ

Suroviny:

Cibuľka sa skaramelizuje na olivovom oleji a masle do zlatista, dá sa bokom, parmezánová kôra sa da na papier na pečenie a da sa do mikrovlnky na 1 min. 30 sec. a nechá sa vychladiť, sabayone spravíme tak, že do misky dáme žĺtka a víno a soľ a našľahávame nad vodným kúpeľom, pri určitej teplote sa da dole pridá parmezán a necháme vychladnúť, keď vychladne, pridáme smotanu na šľahanie a prelejeme do ISI fľaše, dáme 2 bombičky a necháme v chladničke vychladnúť 1 hodinu, pred podávaním nahrejeme, do taniera dáme cibuľku skaramelizovanú s parmezánovými krutónmi, na to nastriekame sabayone penu a na vrch čerstvú hľuzovku.

Tagy: Predjedlo