Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Teľacia kotleta
Rozmarín
Soľ
Mleté čierne korenie
Zemiaky
Červená cibuľa
Slanina na plátky
Smotana na šľahanie
Parmezán
Figový džem
Čerstvé figy
Trstinový cukor
Šťava z limetky
Maslo
Portské víno (alebo iné červené)
Postup:
Teľacie kotlety si naporcujeme, osolíme a okoreníme , vložíme do vákuovacieho vrecka spolu s čerstvým rozmarínom, plátkom masla a zavakuujeme. Vložíme do nádoby s vodou a pomocou sous vide prístroja, sousvidujeme pri 58 °C cca 1,5hod. Pred podávaním kotlety vyberieme z vrecka a ešte prudko opečieme na rozpálenom grile. Surové zemiaky a cibuľu si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na stôl položíme za seba 2 plátky slaniny, poukladáme na to plátky zemiakov, posypeme plátkami cibule, zrolujeme a dostaneme také ružičky, ktoré dáme do muffinovej formy. Prelejeme troškou smotany, posypeme parmezánom a dáme piecť. Figový džem dáme do hrnca, alebo hlbšej panvice, podlejeme portským vínom, počkáme, kým sa odparí alkohol, pridáme šťavu z limetky a na miernom ohni pomaly redukujeme, až kým omáčka nezhustne. Na druhej panvici si roztopíme maslo, pridáme trstinový cukor, ktorý necháme roztopiť. Na roztopený cukor polozíme figy prekrojené na štvrtiny a premiešame, aby sa cukor prichytil na figy a odstavíme.