Polievka: Ani alfa ani gamaa

Polievka: Ani alfa ani gamaa

Krémové hokkaido.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1 kg tekvice Hokkaido

1 zemiak

1 mrkva

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

3PL masla

2PL olivového oleja

1,5 litra kuracieho vývaru

soľ

mleté čierne korenie

½ lyžičky mletej kurkumy

150 ml smotana na šľahanie

tekvicové semienka lúpané na dozdobenie

tekvicový olej na dozdobenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu, zemiak a cesnak ošúpeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vo väčšom hrnci na masle s olivovým olejom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme všetku očistenú zeleninu, restujeme cca 3 min., zalejeme vývarom, pridáme soľ, kurkumu a čierne korenie a varíme pod pokrievkou domäkka cca 20 min. Všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom, pridáme smotanu a ešte chvíľku povaríme. Ak je treba ešte dochutíme. Olúpané tekvicové semienka na sucho opražíme na panvici. Pred podávaním polievku na tanieri ozdobíme tekvicovými semienkami a pokvapkáme tekvicovým olejom.

Tagy: Polievka