Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
5 ks vajíčka
Šampiňóny 100 g
Hliva kráľovská 100 g (môže byť aj iný druh)
Sušené hríby 50 g
Šalotka 50 g
Cesnak 20 g
Maslo 50 g
Ocot 100 ml
Smotana 33/ 200 ml
Parmezán 200 g
Soľ/korenie
Hľuzovka 20 g
Pažítka/bylinky
Biele víno
Bielka 100g
Petržlen
Hľuzovkový olej
Hríby Shimeji
Maslo
Z pečiva - krutóny
Postup:
Na masle (alebo olivovom oleji) orestuje šalotku a cesnak, pridáme vykrájané šampiňóny a hlivu a sušené huby ktoré sme si pred tým namočili do vody. Podlejeme bielim vínom pridáme maslo a nasekané čerstvé bylinky. Dochutíme soľou a čiernym korením / nastrúhanou hľuzovkou. Do vody pridáme ocot a soľ privedieme do varu lyžicou vytvoríme vo vode vír a vyklepneme vajíčko uvaríme aby žĺtok zostal tekutý. Orestujeme si šalotku na olivovom oleji pridáme smotanu na varenie parmezán, všetko spolu povaríme a následne rozmixujeme , pridáme bielka a naplníme do ixi flaše. Na záver na tenko nakrájame hľuzovku a šampinony ktoré ukladáme navrch. Zo zvyšných suchých hríbov si pripravíme hubový prach. Dozdobíme.