Predjedlo: Nájdi ma

Predjedlo: Nájdi ma

Stratené vajíčko, hubové ragú, syrová espuma, hľuzovka, focaccia.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

5 ks vajíčka

Šampiňóny 100 g

Hliva kráľovská 100 g (môže byť aj iný druh)

Sušené hríby 50 g

Šalotka 50 g

Cesnak 20 g

Maslo 50 g

Ocot 100 ml

Smotana 33/ 200 ml

Parmezán 200 g

Soľ/korenie

Hľuzovka 20 g

Pažítka/bylinky

Biele víno

Bielka 100g

Petržlen

Hľuzovkový olej

Hríby Shimeji

Maslo

Z pečiva - krutóny

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na masle (alebo olivovom oleji) orestuje šalotku a cesnak, pridáme vykrájané šampiňóny a hlivu a sušené huby ktoré sme si pred tým namočili do vody. Podlejeme bielim vínom pridáme maslo a nasekané čerstvé bylinky. Dochutíme soľou a čiernym korením / nastrúhanou hľuzovkou. Do vody pridáme ocot a soľ privedieme do varu lyžicou vytvoríme vo vode vír a vyklepneme vajíčko uvaríme aby žĺtok zostal tekutý. Orestujeme si šalotku na olivovom oleji pridáme smotanu na varenie parmezán, všetko spolu povaríme a následne rozmixujeme , pridáme bielka a naplníme do ixi flaše. Na záver na tenko nakrájame hľuzovku a šampinony ktoré ukladáme navrch. Zo zvyšných suchých hríbov si pripravíme hubový prach. Dozdobíme.

Tagy: Predjedlo