Dezert: Francúzsky trojuholník

Dezert: Francúzsky trojuholník

Čokoládový tart, grep, zázvor.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Tartové cesto:

Maslo 150 g

Práškový cukor 120 g

Múka 300 g

Mandľová múka 45 g

Vajcia 75 g

Grepový džem:

Grep 4 ks

Pomaranč 4 ks

Zázvor 100 g

Želatína 3 ks

Kyselina citrónová 3 g

Med 150 g

Čokoládový ganache:

Čokoláda 200 g

Smotana 36 % 300 g

Cukor 20 g

Čokoládová glazúra:

Voda 75 ml

Smotana 36 % 75 ml

Cukor 100 g

Kakao 40 g

Želatína 4 g

Syrová pena:

Smotana 36 % 200 ml

Syrokrém 100 g

Cukor práškový 100 g

Mlieko 20 ml

Jogurt 20 g

Bombička do sifónovej fľaše 1 ks

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Ingrediencie na cesto si dame do robota a vypracujeme hladké cesto, ktoré si následne vyvaľkáme na pozadovaný tvar tartovej formy a budeme ho piecť pri 170 stupňoch cca 12 minút - vystlané papierom na pečenie, ktorý si naplníme fazuľou alebo ryžou aby sa nám cesto nevydulo. Pomaranč s grepom si očistíme a nasekáme na kocky, zmiešame s medom a nastrúhaným zázvorom - varíme túto zmes na konzistenciu džemu. Zatiaľ si v miske roztopíme čokoládu na ganache a zmiešame spolu so smotanou a cukrom na jemný krém. Do upečeného tartového cesta si natrieme náš džem, ktorý necháme vytuhnúť. Následne vylejem formu roztopenou ganache a znova necháme vychladnúť. Ingrediencie na glaze si uvaríme spolu bez želatíny, ktoru pridávame až nakoniec a takto pripravenú glazúru vylejeme na vychladnutú ganache.

Tagy: Dezert