Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Na bravčovú panenku:
• 2 kusy bravčovej panenky (každý cca 200 - 250 g)
• Soľ a čierne korenie podľa chuti
• 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
• 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
• 2 lyžice olivového oleja
Na hráškové pyré:
• 400 g mrazeného hrášku
• 1 menšia cibuľa, nasekaná
• 1 strúčik cesnaku, nasekaný
• 2 lyžice masla
• 100 ml smotany na varenie
• Soľ a čierne korenie podľa chuti
Na slivkovú omáčku:
• 200 g sušených sliviek, nasekaných
• 200 ml červeného vína
• 2 lyžice balzamikového octu
• 2 lyžice medu
• 1 škoricová tyčinka
• 1 hviezdička badiánu (voliteľné)
Na batáty:
• 2 veľké batáty, ošúpané a nakrájané na kocky
• 2 lyžice olivového oleja
• Soľ a čierne korenie podľa chuti
• 1/2 lyžičky mletej papriky
Postup:
Bravčová panenka (sous vide):
Predhrej sous vide kúpeľ na 58 °C. Bravčovú panenku osol a okoreň. Pridaj vetvičky rozmarínu a rozdrvené strúčiky cesnaku. Vlož panenku do vákuových vreciek a pridaj olivový olej. Vysaj vzduch z vreciek a utesni ich. Vlož vrecká do predhriateho sous vide kúpeľa a var 1,5 až 2 hodiny. Po uvarení vyber panenku z vrecka a rýchlo opeč na rozohriatej panvici z každej strany, aby získala krásnu farbu.
Hráškové pyré:
V hrnci rozpusti maslo a pridaj nasekanú cibuľu a cesnak. Smaž do zmäknutia. Pridaj mrazený hrášok a smotanu. Var, kým hrášok nezmäkne (asi 5 -7 minút). Rozmixuj do hladka pomocou ponorného mixéra. Dochuť soľou a čiernym korením.
Slivková omáčka:
V menšom hrnci zmiešaj nasekané slivky, červené víno, balzamikový ocot, med, škoricovú tyčinku a badián. Priveď k varu, potom zníž teplotu a nechaj omáčku jemne vrieť, kým sa nezredukuje na požadovanú konzistenciu (asi 15 - 20 minút). Odstráň škoricovú tyčinku a badián, ak si ho použil.
Batáty:
Predhrej rúru na 200 °C. Nakrájané batáty zmiešaj s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Rozlož na plech vystlaný papierom na pečenie a peč približne 25 - 30 minút, alebo kým sú bataty mäkké a jemne opečené.