Babka kontra starý Jano: Vraj som stará k****, ešte ma aj opľul!

„K**** stará, keby si zdochla!“ opisuje slová tata Jana, ktoré padli počas hádky o nefunkčnom televízore, v červeni topiaca sa babka.

Ani babka neostala počas dvoch mesiacov bez prítomnosti kamier bez krivdy. Týždeň pred našim návratom sa udialo niečo, čo v sebe dusila, až kým sme sa na statok Bučkovcov nevrátili - nak to vidí celé Slovensko! V ten onen osudný deň, asi po pol ôsmej ráno, sa babka dožadovala u starého Jana zapojenia televízora, aby si v pokoji mohla pozrieť svoje obľúbené ranné vysielanie. Tato Jano sa však ponáhľal na kontrolu k doktorovi, vďaka ktorého radám a postupom schudol už 18 kíl! Nástojčivá babka sa však svojho televízneho pôžitku odmietla vzdať, čo Jana vytočilo do nepríčetnosti. „K**** stará, p***, keby si zdochla! Kričal po mne. Aj tri razy to zopakoval, sviniar!“ opisuje Janove slová počas hádky babka.

Mama Anka počúvala babkine hnevlivé slová s otvorenými ústami a neverila vlastným ušiam, že toto si jej muž dovolil k jej matke. Jano však nezatĺkal, priznal, že na konverzáciu so svokrou použil presne tento vyhrotený slovník. Bodku za celou opisovanou situáciou dodala ďalšia skutočnosť, ktorá babku v konfrontácii s Janom neminula. Vlastný zať ju nielen vyurážal takmer do krvi, ale ešte ju aj bez hanby opľul! Červená v tvári sa babka zmáha už len na posledné slová: „Takúto sviňu som ešte nezažila!“