Ďalšia zmena v ČSMT: Porotcovia dostanú k dispozícii zlatý bzučiak!

Čo dokáže?

V britskej verzii šou Got Talent ho už používajú bežne, prišiel čas, aby sme si ho vyskúšali tiež. Reč je o novom prvku a pravidle v šou Česko Slovensko má talent, konkrétne o zlatom bzučiaku (v pôvodnom znení golden buzzer). Ten červený bzučiak fanúšikovia šou veľmi dobre poznajú: porotca ho použije, keď sa mu nepozdáva vystúpenie, ktoré práve prebieha na pódiu. Ozve sa bzučanie, rozsvietený krížik pridelený porotcovi sa zmení na červený. Ak červený bzučiak stlačia postupne všetci členovia poroty, vystupujúci musí svoje číslo okamžite ukončiť, aj keď predčasne.

Čo robí zlatý bzučiak?
Zlatý bzučiak dáva porotcom úplne opačnú právomoc, ktorú však môžu v priebehu divadelných kôl využiť každý iba jediný raz. Použijú ho na vystúpenie, ktoré sa im pozdáva najviac. Keď ho stlačia, súťažiaci prerušuje svoje číslo, no nevypadáva zo súťaže. Naopak, postupuje priamo do živých prenosov, kde o jeho osude už rozhodujú diváci. 

Určite si pamätáte na výnimočné vystúpenia z britského talentu, ktoré porotcovia posunuli do semifinále vďaka zlatému bzučiaku. Napríklad to bola babička tancujúca ako bohyňa spoločenských tancov alebo kombinácia rapu a spevu v podaní dvoch chlapcov, ktoré si zamiloval Simon Cowell. Práve toto vystúpenie si môžete pripomenúť v priloženom videu.

Pripomíname vám, že aj vy môžete ukázať svoj talent v najnovšej sérii šou, ktorá príde na obrazovky už na jeseň! Stačí prísť na casting 11.-12. apríla, spolu navštívime 20 miest na Slovensku a ďalší víkend sa presunieme do Česka. Kompletný zoznam castingov nájdete na našej stránke a v súvisiacich článkoch.