Akrobatky, ktoré všetkých dvihli zo stoličiek: Život riskujú na každom tréningu!

V najnovšej epizóde šou Česko Slovensko má talent sa porote a divákom predstavila trojica akrobatiek, ktoré vystupujú pod umeleckým menom Vertical Trio. Ich číslo všetkých nadchlo a Jaro Slávik dokonca skonštatoval, že si vie predstaviť, že by vyhrali aktuálny ročník.

Tri krásne akrobatky si v sobotu totálne podmanili nielen publikum, divákov, ale aj celú porotu. Ich nádherná šou vo vzduchu vyrážala dych a dievčatá doslova pripomínali anjelov bez krídel. Ako to však už pri podobných vystúpeniach býva – nič nie je zadarmo. Krásky z Vertical Trio tvrdia, že celé to začalo, keď si ich v piatich rokoch podmanila gymnastike. Z tej po rokoch plynule prešli k akrobacii a bolo vymaľované, ako sa hovorí. Náročnému koníčku však museli prakticky podriadiť celý svoj život. Pravidelné tréningy, prísny jedálniček a minimum voľného času. Akrobacii obetovali už mnoho. Navyše, každý tréning či vystúpenie je pre ne mimoriadne riskantné. Pri výškovej akrobacii totiž nie sú nijako istené! Je to nebezpečné. Treba mať pred tým zdravý rešpekt, keďže sa ide do výšok. Treba nad tým vždy rozmýšľať. Ale tie kroky máme na sto percent natrénované. Trénovali sme ich niekoľko rokov, dlhé hodiny. Takže to musí byť na sto percent,“ vysvetlili.

Hoci výšková akrobacia nie je práve najbezpečnejší koníček, dievčatá svorne tvrdia, že zatiaľ žiadny vážny úraz nemali. „Väčšinou sme mali len bežné poranenia, ako odreniny, natiahnuté šľachy, zlomeniny… Skôr také jemné veci. Nikdy sa nám nestalo niečo také, že priamo na šou, alebo, že by jedna druhú pustila. Skôr to boli také záťažové zranenia,“ skonštatovali krásky z Vertical Trio.

Sledujte šou Česko Slovensko má talent každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Jaro Slávik