Česko Slovensko má talent prichádza so zmenenými pravidlami: ČO bude v tomto ročníku iné?

Obľúbená šou, ktorá zmenila životy mnohých súťažiacich, príde na JOJku už v sobotu so svojou jubilejnou 10. sériou. Diváci sa v nej môžu tešiť na viacero noviniek a jednpou z nich budú aj zmenené pravidlá. Na čo sa môžete v jednotlivých častiach tešiť?

Najväčšou novinkou v jubilejnom 10. ročníku šou Česko Slovensko má talent bude účasť hosťujúcich porotcov. Diváci sa môžu tešiť na rapera Patrika Rytmusa Vrbovského, na skvelého hudobníka a zabávača Mariána Čekyho Čekovského a nežné pohlavie bude reprezentovať jedna z najobsadzovanejších českých herečiek Eva Holubová.Zloženie poroty je veľmi dôležitá vec, preto akékoľvek poskladanie je veľmi nebezpečné hlavne pre „chemickú konzistenciu“ jednotlivých členov,“ vysvetlil režisér Jeffo Minařík. Jedným dychom dodal, že spojenie stálych porotcov s  tými hosťujúcimi prinieslo množstvo zaujímavých, zábavných a kreatívnych situácií, ktoré sú pre Talent dôležité.

​Veľkou novinkou bude aj fakt, že sa diváci i samotní súťažiaci po troch sériach konečne môžu tešiť aj na semifinále naživo. V uplynulých ročníkoch sa museli uskromniť len s jedným živým prenosom, a to s finále. Semifinále pozostávalo z rozhovorov moderátorov so semifinalistami. Tí však neukázali svoje semifinálové vystúpenie. Poslednú a predposlednú sériu bola časť s názvom Cesta do finále, kde na konci dala porota zahlasovať za favoritov, ktorých vybrali. Počas jubilejnej série sa však vráti naspäť aj živé semifinále. Tento kontext priameho prenosu sa vracia späť na obrazovky po 6 rokoch.

​Upravený bude tento rok aj samotný postup súťažiacich do semifinále. Po minulé roky sa v novembri nakrúcal diel zvaný Veľký tresk, v ktorom porota rozhodovala o postupujúcich do semifinále a o vystúpeniach, ktoré dostali od poroty takzvaného žolíka. Kto teda postúpi do semifinále sa dozvedeli daní súťažiaci až v novembri. Tento rok to však bude iné. Postupujúci súťažiaci ostávali počas júnových a júlových nakrúcaní až do konca druhého bloku, následne sa porota poradila a hneď v daný nakrúcací deň aj vyriekla ortieľ, kto postúpi do semifinále. Postupujúci súťažiaci tak bude mať viac času na prípravu na živé semifinále.

Nenechajte si ujsť špeciálny Talentový víkend už 3. a 4. septembra o 20:35 na JOJke!