Hana ide za Benčíčkou: Je čas dozvedieť sa pravdu!

Vypláva konečne minulosť na povrch? Hana pochopila, že práve Benčíčka je kľúčom k odhaleniu tajomstiev statku Holzmannka.

Konský statok v seriáli Divoké kone síce patrí rodine Závodských, no volá sa Holzmannka, pretože kedysi ho vlastnili Holzmannovci. Na toto obdobie si však pamätajú iba traja ľudia – Benčíčka, OsvaldAlbert. Albert bol iba dieťa, preto sú jeho spomienky nejasné a spájajú sa výhradne s jeho láskou z detstva, malou Margarétkou. Benčíčka toho síce vie veľa, no málokto ju bude počúvať, lebo pôsobí pomätene, je čudáčka a polovicu času aj tak hovorí po nemecky. A Osvald... Osvald má svoje dôvody, prečo o minulosti mlčí.

Staré rany sa však začali otvárať s príchodom kaskadérky Hany na statok. Benčíčka jej tvrdila, že tam žila kedysi dávno, že ona je Margaréta a o to viac sa jej informácie, ktoré jej podávala, zdali nepravdivé. Hana je predsa len mladé dievča, nemohla tam žiť pred toľkými rokmi! Po návrate na statok a nových odhaleniach však Hana čoraz viac vníma, že na slovách Benčíčky bude čosi pravdy. Rozhodne sa preto, že ju dnes vyhľadá a pokúsi sa vypočuť si ju. Čo jej povie Benčíčka? Prezradí jej tajomstvá statku Holzmannka, ktoré sú dávno zabudnuté? Sledujte Divoké kone dnes o 20:30 na JOJke!