Poradíme vám, ako si vybrať ideálnu dovolenkovú destináciu!

Vieme, kde si príde na svoje každý cestovateľ.

Máme tu leto a s ním aj čas, kedy si vyberáme našu vysnívanú letnú dovolenku. Vybrali sme pre vás destináciu, vďaka ktorej strávite tie najkrašie chvíle oddychu pri mori, no zároveň sa nadýchate aj nezabudniteľnej atmosféry historických uličiek. Na špičke „talianskej čižmy“ sa nachádza raj, v ktorom si príde na svoje každý milovník oddychu, kultúry a kvalitného vína. O Calabrii sa hovorí ako o najchudobnejšej časti Talianska, no aj napriek tomu skrýva mnoho tajomstiev a bohatstiev, ktoré chýbajú rozvinutejším, severnejším oblastiam. Nájdete tu nedotknutú prírodu a pokoj, ktorý vám počas hektického roka chýbal. 

Ďalšou zaujímavou lokalitou je Toskánsko, ktoré patrí medzi najkrajšie a zároveň najnavštevovanejšie oblasti Talianska. Iba málokto by nepoznal Florenciu ako kolísku renesancie a talianskych klasikov ako je Dante, Boccaccio či Petrarca. „Talianské Atény“, ako je toto úchvatné mesto nazývané, patrí medzi najromantickejšie miesta na svete.

Jedinečná umelecká patrimónia tohto regiónu zahŕňa architektúru, maliarstvo a sochárstvo, zhromaždené v desiatkach známych múzeí ako sú Uffizi vo Florencii a ďalších nachádzajúcich sa aj v úplne malých mestách. Toskánsko je takisto známe svojím vínom a typickou kuchyňou: ,,Úplnou špičkou vo vinárstve je oblasť Chianti, ktorá sa tak volá podľa mena vína. Pravidelne sa tu robia vinné veľtrhy, festivaly,“ nešetrila chválou z Viktória Bieliková z CK Ruefa Reisen